Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Στείλτε το δικό σας δορυφόρο στο διάστημα!

Η εταιρία Interorbital Systems (IOS) δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να κατασκευάσει το δικό του δορυφόρο και να τον βάλει σε τροχιά στο διάστημα.
 
Το σύστημα αυτό ονομάζεται “TubeSat Personal Satellite Kit” και είναι στην ουσία ένας μικρός δορυφόρος που όταν τον κατασκευάσετε, πρόκειται να σταλεί στο διάστημα και να μπει σε τροχιά μαζί με άλλους του είδους του από την εταιρία αυτή.

Στο πακέτο που προσφέρει η εταιρία, περιέχονται ηλιακές κυψέλες, μικροϋπολογιστές, διαγράμματα σύνθεσης του δορυφόρου και φυσικά, όλα τα απαραίτητα υλικά για να κατασκευάσει κάποιος τον δικό του προσωπικό δορυφόρο.

 
Τα δεδομένα από το δορυφόρο θα λαμβάνονται μέσω ραδιοσυχνοτήτων ή μέσω μιας πλατφόρμας στο Web.

To φορτίο που μπορεί να φορτωθεί στο δορυφόρο για τα πειράματα ή για ότι άλλο βάλει το μυαλό σας πρέπει να μην ξεπερνάει τα 0,25 κιλά.

 
Έτσι ο προσωπικός δορυφόρος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιντεοσκοπήσεις της Γης, μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου και της θερμοκρασίας και φυσικά για οτι άλλο μπορεί να σκεφτείτε.

Για την αποστολή στο διάστημα θα χρησιμοποιηθεί ένας οικονομικός πύραυλος της εταιρίας IOS που θα στείλει το δορυφόρο σε ύψος 310 χιλιομέτρων όπου και θα τεθεί σε τροχιά για περίπου δύο μήνες.

Τέλος η πρώτη αποστολή στο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2011 και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τότε, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσει οτι το kit και η πτήση κοστίζουν περίπου 8.000$ ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μπει εδώ.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε