Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκριτικό τεστ δημοφιλών Anti-malware λογισμικών για υπολογιστές Mac

Συγκριτικό τεστ δημοφιλών Anti-malware λογισμικών για υπολογιστές Mac

H χρήση anti-malware  λογισμικού σε συνδυασμό με ασφαλή πλοήγηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρηθεί ασφαλής ένας υπολογιστής. Ποιο είναι όμως το καλύτερο σε επιδόσεις λογισμικό anti-malware, για υπολογιστές Mac;

Πρόσφατα, ο ερευνητής ασφάλειας Thomas Reed, προσπάθησε να δώσει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, συγκρίνοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή λογισμικά antivirus, τα οποία έθεσε αντιμέτωπα με 128 malware. Το μέγεθος του δείγματος των malware μπορεί να μην είναι επαρκές για την πλήρη αξιολόγηση των δυνατοτήτων των προγραμμάτων, αλλά είναι επαρκές για συγκριτικούς σκοπούς.
 
Στα Tests χρησιμοποιήθηκαν τα  ακόλουθα δωρεάν αλλά και επί πληρωμή πακέτα προστασίας από ιούς: Avast, VirusBarrier, Sophos, Dr Web, ESET, Kaspersky, F-Secure, ClamXAV, Norton, MacKeeper, Avira.
 
Περίπου τα μισά από τα Antivirus που εξετάστηκαν, ανίχνευσαν με επιτυχία πάνω από το 90% των απειλών, ενώ το ένα τρίτο πάνω από 75%. Στην κορυφή της λίστας ήταν τα Avast, VirusBarrier, Sophos, και Dr Web Light, ενώ ακολούθησαν,  με μικρή διαφορά, τα ESET, Avira, MacKeeper, F-Secure και Kaspersky.
 
Στα anti-malware εργαλεία με  τις χαμηλότερες επιδόσεις, περιλαμβάνονται τα ClamXAV, Antivirus Norton, iAntivirus και McAfee, τα οποία φαίνεται να ανιχνεύουν τις απειλές με ποσοστό που κυμαίνεται από 50 έως 80 τοις εκατό. Τα Webroot SecureAnywhere και  SecureMac’s MacScan απέτυχαν παταγωδώς, με ποσοστό ανίχνευσης των απειλών μικρότερο του 30%.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε