Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Συγκριτικό βίντεο: iPad εναντίον Blackberry Playbook!

Η εταιρία των BlackBerry ετοιμάζεται να ρίξει το δικό της Tablet στην αγορά και απ’ οτι φαίνεται δεν φοβάται να τα βάλει με το iPad.

Η RIM, κατασκευάστρια εταιρία των δημοφιλών κινητών Blackberry, θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες του νέου της Tablet ανέβασε βίντεο που το συγκρίνει με τη δημοφιλή΄λη συσκευή της Apple.

Παρόλο που και οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και όλα τα cookies είχαν σβηστεί, το βίντεο που βρήκαμε στο επίσημο blog της εταιρίας, όταν πήγαν να φορτώσουν την ίδια ιστοσελίδα, το Playbook φαίνεται να φορτώνει λίγο πιο γρήγορα τις ιστοσελίδες σε σχέση με το iPad.

Εκεί όμως που κάνει το iPad να φαντάζει πολύ λίγο είναι όταν πάει να φορτώσει μία σελίδα που βασίζεται κυρίως σε Flash πράγμα που δεν υποστηρίζει το iPad αφού σύμφωνα με τον Steve Jobs είναι προβληματικό και τρώει πολύ από τη αυτονομία της συσκευής και το αποτέλεσμα ήταν το PlayBook να έχει μία σελίδα γεμάτη animation και χρώματα ενώ το iPad μία λευκή σελίδα.

Άλλο ένα προτέρημα του PlayBook είναι οτι βασίζεται σε ανοιχτού κώδικα λογισμικό (Unix Based OS) με αποτέλεσμα οι προγραμματιστές να έχουν την ελευθερία να δημιουργήσουν όπως θέλουν τις εφαρμογές τους πράγμα που η Apple υστερεί αφού για να ανεβάσει μία νέα εφαρμογή κάποιος πρέπει πρώτα να την εγκρίνει η εταιρία.

Το νέο Playbook πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2011  ενώ για την ώρα στην Ελλάδα δεν έχει γνωστό πότε θα το δούμε.

Θα διαθέτει 7 ιντσών οθόνη με δύο κάμερες (μπροστά – πίσω) για να υπάρχει και η δυνατότητα βίντεο-κλήσης. Υποστηρίζει επίσης δίκτυα 3G αλλά και τα αναμενόνα δίκτυα νέας γενιάς (4G) καθώς και WiFi ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε περισσότερες λειτουργίες του.

Η τιμή του θα είναι λίγο χαμηλότερη από αυτή του Samsung Galaxy Tab, (κοντά στα 400€)  και φυσικά πολύ πιο χαμηλή από αυτή του iPad.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε