Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συμπεριφορές χρηστών στο διαδίκτυο υποδηλώνουν κατάθλιψη!

Συμπεριφορές χρηστών στο διαδίκτυο υποδηλώνουν κατάθλιψη!

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, πολλές συμπεριφορές στο τρόπο που σερφάρει κάποιος στο Internet υποδηλώνουν κατάθλιψη. 

Στην έρευνα του πανεπιστημίου συμμετείχαν άνθρωποι με συμπτώματα κατάθλιψης και οι ειδικοί μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο σέρφαραν και όχι το περιεχόμενο και τα sites που επισκέπτονταν.
 
Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να προσδιορίσουν ποιες συμπεριφορές όπως για παράδειγμα πόσο συχνά κάποιος βλέπει βίντεο ή χρησιμοποιεί το email του, σχετίζονται με συμπτώματα κατάθλιψης. έτσι αν σύμφωνα με τους ερευνητές οι καταθλιπτικοί, μεταφέρονται από εφαρμογή σε εφαρμογή συχνά, πράγμα που δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης.
 
Με αυτή την έρευνα οι ειδικοί πιστεύουν θέλουν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή η οποία θα καταγράφει την online συμπεριφορά των χρηστών και θα ειδοποιεί αν εντοπίζει “ύποπτη” δραστηριότητα. 
 
Όπως και να ‘χει πάντως, οι ερευνητές υποστηρίζουν οτι σε κάθε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια ύποπτη συμπεριφορά χρήστη,  χρειάζεται και η συμβουλή ενός ειδικού ιατρού.
 
Τέλος αν η εφαρμογή αυτή γίνει πραγματικότητα φυσικά θα προκύψουν θέματα σχετικά με την ιδιωτικότητα των χρηστών και τα δεδομένα που θα συλλέγονται, και φυσικά θέματα όπως που θα αποθηκεύονται αυτά τα δεδομένα, ποιος θα έχει πρόσβαση, και πως θα προστατεύονται.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε