Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Tα 11 πράγματα που είδαμε το 2011 στην τεχνολογία!

Το 2011 σε λίγες ώρες μας αποχαιρετά, το Newsit συγκέντρωσε τα 11 γεγονότα που σίγουρα θα θυμόμαστε από τη χρονιά που φεύγει.

Η κυκλοφορία του iPhone 4S: Μπορεί το iPhone 5 που περίμεναν όλοι οι λάτρεις της τεχνολογίας να μην ανακοινώθηκε, όμως η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 4S, το οποίο σχεδιαστικά μπορεί να μοιάζει με το iPhone 4 όμως τεχνικά σίγουρα συγκλόνισε πολύ κόσμο

Tην επίθεση χάκερ στο Plastation Network που είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν τα προσωπικά δεδομένα πολλών χρηστών και την διακοπή λειτουργία του δικτύου για πάνω από 2 μήνες πράγμα που σίγουρα δεν άρεσε και πολύ στους χρήστες…

Το iPad 2: Το νέο iPad2 κράτησε όλα τα καλά στοιχεία του προκάτοχού του και έκανε ένα πετυχημένο lifting για να μπορέσει να γίνει ακόμα πιο εύκολο στη μεταφορά. Με νέο επεξεργαστή και κάμερα ήταν σίγουρα το καλύτερο tablet που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2011 ενώ παράλληλα ήταν και το τελευταίο προϊόν που παρουσίασε ο Steve Jobs.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ των μεγάλων εταιριών(Apple, Google, HTC, η Microsoft, η RIM και Samsung) για τις πατέντες με σκοπό την παραχώρηση αδειών εκμετάλλευσης ή να εμποδίσουν την πώληση των προϊόντων των ανταγωνιστών.

To Samsung Galaxy Nexus: Μπορεί να κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν το τέλος του έτους όμως αυτό δεν το εμπόδισε να μπει στη λίστα με τις καλύτερες συσκευές του 2011 αφού είναι η πρώτη συσκευή με το Android 4.0 ή αλλιώς Ice Cream Sandwich. Επίσης η τεράστια AMOLED οθόνη των 4.65ιντσών σίγουρα το κάνουν από τα καλύτερα Android Smartphone της αγοράς.

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft Windows Phone 7.5 Mango το οποίο διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά καθώς και η συνεργασία της εταιρίας με την Nokia για την κυκλοφορία Nokia Windows Phone.

Το Samsung Galaxy S2: πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την πιο πετυχημένη σε πωλήσεις Android συσκευή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα αφού μόλις μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες κυκλοφορίας του κατάφερε να πουλήσει 20εκατομμύρια κομμάτια. Φυσικά σε αυτό βοήθησαν και τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του όπως ο επεξεργαστής Exynos 1.2 GHz dual core, το 1 GB μνήμη RAM, τα 8 MP της κάμερας και η Super AMOLED+ οθόνη του.

H ομάδα χάκερ Anonymous που έγινε γνωστή από τις επιθέσεις που έκανε σε site πολυεθνικών εταιριών,  κυβερνήσεων ακόμα και του FBI, σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί πολύ σύντομα αφού το βλέμμα της σύμφωνα με ανακοίνωσή της είναι στραμμένο στην Ελλάδα…

Το Amazon Kindle Fire σίγουρα ήταν από τα λίγα tablets εκτός του iPad, που έκαναν τη διαφορά προς το καλό: Μπορεί πριν από την κυκλοφορία του το νέο tablet της Amazon να είχε αποκτήσει ήδη το παρατσούκλι του “iPad killer” όμως όταν κυκλοφόρησε αποδείχθηκε πως είναι μία εντελώς νέα κι ενδιαφέρουσα κατηγορία από μόνο του. Η τιμή του ήταν αυτή που το έκανε πολύ δημοφιλές αφού κοστίζει μόλις 200$ ενώ το λειτουργικό του το οποίο κάνει πολύ εύκολη τη χρήση του ήταν ένα ακόμα συν το οποίο το οφείλει στην Google και την τροποποιημένη έκδοση του Android  για την Amazon για να έχει ο χρήστης οτι υπηρεσία χρειάζεται απευθείας από το cloud.

Το Facebook και οι συνεχείς αλλαγές του στο σχεδιασμό, στις λειτουργίες, στις ρυθμίσεις ασφαλείας και σε οτι μπορεί να σκεφτεί κανείς, με τελευταία αυτή του Timeline που εμφανίζει απευθείας στο προφίλ του χρήστη οτι ανεβάζει ή κάνει με χρονολογική σειρά.

Η εμφάνιση του κοινωνικού δικτύου της Google, Google+ που πολλοί είναι αυτοί που το βλέπουν ως ένα πολλά υποσχόμενο ανταγωνιστή του Facebook. Μπορεί για την ώρα να έχει μόνο 62.000.000 χρήστες αλλά τα στοιχεία δείχνουν οτι μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει φτάσει τους χρήστες του Facebook.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε