Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα Mac δεν είναι άτρωτα σε κακόβουλα λογισμικά

Τα Mac δεν είναι άτρωτα σε κακόβουλα λογισμικά

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι οι υπολογιστές τις Apple δεν “κολλάνε” ιούς πράγμα που όπως φαίνεται δεν αληθεύει.

 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεγαλύτερη ευπάθεια των υπολογιστών Macintosh είναι η πεποίθηση των αφοσιωμένων χρηστών του ότι το ανώτερο λειτουργικό σύστημα της Apple τους κάνει άτρωτους σε κακόβουλα λογισμικά.
 
Όπως δήλωσε ο διευθυντής έρευνας της εταιρείας FireEye, Zheng Bu, η οποία αναπτύσσει anti-malware προϊόντα, “Ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι το Mac είναι απαλλαγμένο από επιθέσεις και αυτό είναι εντελώς λάθος’’.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του διευθυντή του τμήματος διαχείρισης προϊόντων σε θέματα ασφάλειας της Symantec, Kevin Haley, ο οποίος ανέφερε ότι οι χρήστες των Mac “δεν ανησυχούν για την ασφάλεια”.

 
Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κακόβουλων λογισμικών έχει ως στόχο τα λειτουργικά συστήματα Windows, η αύξηση του μεριδίου αγοράς των MacBooks και iMacs καθιστά τους υπολογιστές της Apple ως τον επόμενο μεγαλύτερο στόχο. 
 
Τα τελευταία χρόνια, οι υπολογιστές Macintosh έχουν κερδίσει περίπου το 20% της αγοράς των καταναλωτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του Stephen Baker, αναλυτή στο NPD Group.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε