Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα μέτρα ασφαλείας του Gmail!

Τα μέτρα ασφαλείας του Gmail!

Με την ενεργοποίηση της επαλήθευσης 2 βημάτων θα έχετε δύο μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψετε κάποιον που θα προσπαθήσει να παραβιάσει το mail σας. 

 
Μόλις δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, για τον Google λογαριασμό σας, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Αυτό απαιτεί από εσάς να έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, καθώς και το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, όταν εισέλθετε. Έτσι, αν κάποιος κλέψει ή μαντεύει τον κωδικό πρόσβασής σας, και πάλι δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας, διότι δεν έχει το τηλέφωνό σας.
 
Κρυπτογράφηση SSL
 
Η Google ήταν η πρώτη μεγάλη πάροχος webmail που προσέφερε σύνδεση με κρυπτογράφηση SSL από προεπιλογή, το οποίο βοηθά στην προστασία του email σας σε περίπτωση που κάποιος παρακολουθεί δικτυακά τα στοιχεία που δέχεστε και αποστέλλετε στο δίκτυο. Πλέον, η χρήση SSL έχει επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες όπως στη διαδικτυακή αναζήτηση, τα Docs, το Picasa, και άλλα.
 
Ασφαλής περιήγηση στο Chrome
 
Σύμφωνα με τη Google, ο Chrome κατασκευάστηκε ειδικά για να βοηθήσει την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο. Επίσης, περιλαμβάνει λειτουργίες για να βοηθήσει στην προστασία του υπολογιστή από κακόβουλες ιστοσελίδες καθώς περιηγείστε στο διαδίκτυο. Φυσικά, αυτή είναι η άποψη της Google για το Chrome και σίγουρα δεν είναι αντικειμενική. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τον browser που τον βολεύει αρκεί να είναι ενημερωμένος και όπου είναι δυνατό να έχει και κάποια πρόσθετα που να βοηθούν επιπλέον στην ασφάλεια.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε