Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα πιο hi-tech προφυλακτικά!

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που ενημερώνει τους χρήστες για το μέρος που ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με ασφάλεια. 

Είναι γνωστό οτι υπάρχουν πολλά κοινωνικά δίκτυα τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει check-in και να ενημερώνει τους φίλους του για το μέρος που βρίσκεται, αν δηλαδή είναι σε κάποια καφετέρια, εστιατόριο κλπ. 
 
Με αφορμή αυτό, η Planned Parenthood ή PPGNW τοποθέτησε ένα ειδικό QR-code στη συσκευασία 50.000 προφυλακτικών και τα προσέφερε στους φοιτητές στην Ουάσιγκτον.
 
Ο κώδικας, που βρίσκεται στη συσκευασία, επιτρέπει στους φοιτητές να κάνουν check-in από το smartphone ή τον υπολογιστή τους, ανώνυμα στην ιστοσελίδα wheredidyouwearit.com και να ενημερώσουν τον κόσμο σε ποιο μέρος ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με ασφάλεια.

Το Planned Parenthood είναι μια ιστοσελίδα σαν το Foursquare για ανθρώπους, που προσέχουν ώστε να μην προσληφθούν από κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια ενώ ήδη έχουν γραφτεί 65.000 μέλη κι έχουν γίνει 4.500 check-in.

 

Τέλος εκτός από την τοποθεσία οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν και άλλες πληροφορίες όπως για παράδειγμα, την ηλικία και το φύλο και του συντρόφού τους αλλά και να αιτιολογήσουν τους λόγους που χρησιμοποιούν προφυλακτικό. 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε