Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα προγράμματα λογισμικού της Google, Mozilla και Apple τα πιο ευάλωτα για το 2012

Τα προγράμματα λογισμικού της Google, Mozilla και Apple τα πιο ευάλωτα για το 2012

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού Secunia, το Google Chrome, το Mozilla Firefox και το iTunes της Apple ήταν τα πιο ευπαθή από τα δημοφιλή προγράμματα λογισμικού για το 2012. 

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιον που θεωρεί ότι η Microsoft έχει τα πιο ανασφαλή λογισμικά στην αγορά, αλλά από την άλλη αν θέλει να διατηρήσει αυτή την άποψη μπορεί να εστιάσει στο γεγονός ότι 29 από τα 50 κορυφαία ευάλωτα προγράμματα για το 2013 έφεραν το λογότυπο της Microsoft.
 
Στην έκθεση υπογραμμίζονται οι αυξανόμενες απειλές που προέρχονται από τρωτά σημεία δημοφιλών προγραμμάτων εκτός Microsoft
 
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το ποσοστό τους αυξήθηκε από 57% σε 86%. Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτόν τον αριθμό είναι ότι έχει γίνει πιο δύσκολο για τους τελικούς χρήστες και τους διαχειριστές να κρατήσουν ασφαλή τα συστήματά τους. 
 
Εάν οι τελικοί χρήστες και οι οργανισμοί επικεντρωθούν στην ενημέρωση των προγραμμάτων και λειτουργικών συστημάτων της Microsoft, τότε θα προστατέψουν τον υπολογιστή τους και την IT υποδομή τους μόνο από το 14% των απειλών που προέρχονται από ευπάθειες της Microsoft, προειδοποιεί στην έκθεση της η εταιρεία.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε