Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τα ρομπότ εισβάλουν στην Αθήνα

Τα ρομπότ εισβάλουν στην Αθήνα

Από αύριο μέχρι και τις 7 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης, στο οποίο θα δούμε και αγώνες ρομποτικού ποδοσφαίρου RoboCup.

Το SETN 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου και διοργανώνεται απ’ το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).

Στο συνέδριο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα δουν απο κοντά, μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης, εξόρυξη δεδομένων (data mining), μηχανική όραση (machine vision), ρομποτική, μηχανική μετάφραση (machine translation), μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, συστήματα προφορικών διαλόγων και συστήματα διαχείρισης εγγράφων.

Το event όμως που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση θα είναι το ρομποτικό ποδόσφαιρο RoboCup, στο οποίο η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γερμανία θ’ αναμετρηθούν με τις ρομποτικές τους ομάδες.

Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 15.00 ενώ την Παρασκευή 7 Μαΐου θ’ ακολουθήσουν αγώνες επίδειξης ανοιχτοί για το κοινό.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε