Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα Smartphones είναι κουραστικά για τα μάτια!

Τα μικρά γράμματα στα smart phone, είναι η κύρια αιτία που κουράζουν τα μάτια του χρήστη.

Πολλοί είναι οι χρήστες smartphone, οι οποίοι χρησιμοποιούν το κινητό τους για να διαβάζουν μηνύματα στο κινητό τους, να σερφάρουν στο internet ή να “παίζουν” με τις διάφορες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες.

Σύμφωνα με έρευνα του SUNY State College of Optometry της Νέας Υόρκης όλες αυτές οι ενέργειες όμως κάνουν το χρήστη να κρατάει τη συσκευή πιο κοντά στα μάτια του σε σύγκριση με την απόσταση που έχει όταν κρατάει ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα, με αποτέλεσμα να κουράζει τα μάτια του και να υποφέρει από συχνούς  πονοκεφάλους.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι όταν κάποιος διαβάζει ένα βιβλίο ή εφημερίδα την κρατάει το σε απόσταση 40,6 εκατοστών από τα μάτια του.

Στις μετρήσεις της έρευνας λοιπόν διαπίστωσαν ότι όταν κάποιος διάβαζε ένα μήνυμα στο κινητό, το κρατούσε σε απόσταση 35,6 εκατοστών, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που το κρατούσαν ακόμα και σε απόσταση 17,8 εκατοστών ενώ όσοι σερφάρουν στο διαδίκτυο,  μέσα από την οθόνη του κινητού τους, το κρατούν σε απόσταση 32 εκατοστών.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα γράμματα στις διαδικτυακές σελίδες είναι κατά μέσο όρο 80% μικρότερα έως και 30% σε κάποιες περιπτώσεις από τα γράμματα μιας εφημερίδας ή ενός βιβλίου.

Το αποτέλεσμα των μετρήσεων αυτών έδειξε ότι τα μικρά γράμματα και η κοντινή απόσταση διαβάσματος της οθόνης ενός smartphone κουράζει τα μάτια, προκαλεί πονοκεφάλους, ξηρότητα των οφθαλμών, ζάλη και θολή όραση.

Τέλος το μόνο πράγμα που προτείνουν οι ειδικοί είναι να μεγαλώσει ο χρήστης το μέγεθος των γραμμάτων στο κινητό και όλα θα βελτιωθούν.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε