Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα Windows έκλεισαν τα 25 τους χρόνια!

Σήμερα η Microsoft γιορτάζει τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης των Windows, στις 20 Νοεμβρίου 1985

Τα Windows πήραν την ονομασία τους από το γραφικό περιβάλλον χρήσης που ο χρήστης μπορούσε να δουλεύει με πολλά διαφορετικά “παράθυρα”.

Από τα Windows 1.0 του 1985 μέχρι τα Windows 7 του 2009 η Microsoft κατάφερε να παραμείνει η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στο κόσμο από πλευράς πωλήσεων

Η πρώτη έκδοση των Windows που κυκλοφόρησε δεν γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία όσο οι μεταγενέστερες εκδόσεις και αυτό επειδή ο τότε αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών γι’ αυτά ήταν αρκετά περιορισμένος και το ίδιο και ο αριθμός των χρηστών.
 
Tο 1995 θεωρείται η χρονιά ορόσημο στην ιστορία των Windows με τα Windows 95 αποτελούν να γίνονται το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα.


Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν τα ακόμα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό Windows 98 (Ιούνιος 1998), τα οποία εμφάνιζαν αρκετά προβλήματα (μπλε οθόνη) και ήταν τα πρώτα που είχαν την νέα λειτουργία άμεσης ενημέρωσης σχετικά με patches και updates του συστήματος (Windows Update).

Το 2000 κυκλοφόρησαν τα Windows Millenium τα οποία ήταν αρκετά προβληματικά όμως παράλληλα ήταν και τα πρώτα που είχαν την υπηρεσία αυτόματης ενημέρωσης του συστήματος.

Ένα χρόνο αργότερα η Microsoft κυκλοφόρησε ίσως την πιο επιτυχημένη έκδοση όλων των εποχών που ήρθε με τρομερά βελτιωμένα γραφικά, το Windows Messenger και τον Internet Explorer 6. Φυσικά ο λόγος για τα Windows Xp τα οποία κυκλοφόρησαν σε πολλές εκδόσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη.

Το 2007 κυκλοφόρησαν τα Vista που ακόμα θεωρούνται από πολλούς ως μία μεγάλη αποτυχία της Microsoft.

Δύο χρόνια αργότερα όμως με την κυκλοφορία των Windows 7 και τα νέα χαρακτηριστικά τους, έκανε πολλούς να ξεχάσουν το προηγούμενο όχι και τόσο πετυχημένο λειτουργικό.

Όπως και να ‘χει πάντως καλώς ή κακώς τα Windows αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην εξέλιξη των υπολογιστών και της πληροφορικής.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε