Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τεχνικά προβλήματα στα drones του Facebook!

Τεχνικά προβλήματα στα drones του Facebook!

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB), κάνει έρευνα για ένα από τα drones του Facebook για ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του τον περασμένο Ιούνιο

 
Όπως φαίνεται τα drones του Facebook εκτός από νομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και μερικά τεχνικά προβλήματα τα οποία καθυστερούν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης τους.
Αν και αρχικά το Facebook είχε ανακοινώσει οτι η δοκιμαστική πτήση ήταν επιτυχής, με το drone «Aquila» να πετά  για τριπλάσιο χρονικό διάστημα από το προσδοκώμενο (96 λεπτά), σύμφωνα με αναφορά των τεχνικών του Facebook σε μία από τις πτήσεις ενός από τα drones του Facebook εντοπίστηκε μία ‘δομική αστοχία’ πριν την προσγείωση πράγμα που οδήγησε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) να ξεκινήσει νέα έρευνα για ζητήματα ασφαλείας στις πτήσες μιας και σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, η αστοχία αυτή κατηγοριοποιήθηκε ως ατύχημα.
Τα drone του Facebook σύμφωνα με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα πετάνε αυτόνομα μέχρι 3 μήνες πάνω από δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη με σκοπό να παρέχουν σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο χωρίς το κόστος που έχουν οι δορυφορικές λύσεις. 
Το drone Aquila είναι πρακτικά ένα ελαφρύ φτερό με φωτοβολταϊκά πάνελ που διασφαλίζουν την αιώρηση των ασύρματων πομπών,για μεγάλες περιόδους, χωρίς ανάγκη προσγείωσης για ανατροφοδοσία.
Το πρωτότυπο drone Aquila, είχε αναπτυχθεί από μία ομάδα μηχανικών στο Μπριτζγουότερ τουΣόμερσετ. Το 2014, το facebook εξαγόρασε τα σχέδια της ομάδας, έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων, διατηρώντας τον 51χρονο μηχανικό Άντριου Κοξ και την ομάδα του στο πρότζεκτ, για την υλοποίηση του Internet.org. 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε