Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τι θέλουμε από το ιδανικό smartphone!

Τι θέλουμε από το ιδανικό smartphone!

 Η αναζήτηση του τέλειου smartphone μπορεί να μην είναι τελικά τόσο δύσκολη όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς

Advertisement

Πολλοί είναι εκείνοι που αυτή την περίοδο εξαιτίας των εκπτώσεων στα καταστήματα, των προσφορών  αλλά και των νέων κυκλοφοριών θέλουν να αλλάξουν το smartphone που μπορεί να έχουν πάνω από χρόνο και ψάχνουν να βρουν εκείνο που θα είναι το ιδανικό. Εκείνο που θα μπορεί να τους ακολουθήσει για τον επόμενο (τουλάχιστον) χρόνο στην καθημερινότητα τους και θα γίνει ο καλύτερος συνεργάτης και βοηθός τους. Εκείνο που θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει μέσα στην ημέρα και φυσικά δεν πρόκειται να κολλήσει την πιο ακατάλληλη στιγμή. 
 
Η αναζήτηση του ιδανικού smartphone ήταν κάποτε ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον καθημερινό χρήστη ο οποίος δεν ήθελε να κάτσει να διαβάσει τι είναι τα megapixel, τα mAh της μπαταρίας, τα mhz στον επεξεργαστή και τo πόσα GB είναι η RAM της συσκευής, τι ανάλυση έχει η οθόνη και πολλές πολλές ακόμα λεπτομέρειες.
 
Φυσικά το σημαντικότερο εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός smartphone είναι και ο σχεδιασμός του και γι’ αυτό το λόγο πολλά smartphones με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι πρώτα στην προτίμηση των χρηστών γιατί πολύ απλά δεν τους αρέσει η εμφάνιση τους.
 
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και ας εξετάσουμε τι είναι αυτό που πρέπει να κοιτάει κάποιος πριν αγοράσει ένα smartphone
 
Μπαταρία
Η μπαταρία σε ένα smartphone είναι για τους περισσότερους πλέον το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα smarphone μιας και από αυτήν εξαρτάται, όπως είναι λογικό η αυτονομία της συσκευής. Έτσι ένα smartphone με μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας αλλά και καλή διαχείριση  της μέσω του software του δεν πρόκειται να προδώσει τον χρήστη τόσο μέσα στη μέρα, αλλά και στις διακοπές και τα ταξίδια του.
 
Φωτoγραφική μηχανή
Η φωτογραφική είναι το επόμενο που κοιτάζουν οι χρήστες μιας και πλέον τα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και το γεγονός ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να απαθανατίσουμε με ένα κλικ αυτά που βλέπουμε και να τα μοιραστούμε με τους φίλους μας έχουν κάνει τη φωτογραφία πολύ σημαντικό κομμάτι ενός smartphone. Εδώ θα πρέπει να δούμε τόσο τον αισθητήρα που έχει ενσωματωμένο η συσκευή και το το πόσο φωτεινός είναι ιδιαίτερα για να μπορεί να τραβάει καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό αλλά και τα κρύσταλλα του φακού. Εκτός από το hardware και το software με τα modes που προσφέρει βοηθάνε το χρήστη να εκμεταλλεύεται στο καλύτερο δυνατόν τις φωτογραφικές δυνατότητες  της συσκευής τραβώντας εκπληκτικές φωτογραφίες.
 
Επιδόσεις 
Εκτός από φωτογραφική και μπαταρία το ιδανικό smartphone θα πρέπει να μην κολλάει και η εμπειρία χρήσης του θα πρέπει να είναι ομαλή. Εδώ κοιτάμε τον επεξεργαστή που έχει ενσωματωμένο το smartphone, τη μνήμη RAM και φυσικά το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι η συσκευή δεν πρόκειται να γεμίσει από φωτογραφίες, παιχνίδια κι εφαρμογές αλλά και ότι δεν πρόκειται να κολλήσει και να αργεί.
 
Οθόνη
Η οθόνη παίζει και αυτή το ρόλο της αφού εκτός από το ότι ορίζει το μέγεθος της συσκευής, όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο μεγάλη και η συσκευή, ορίζει και την εμπειρία χρήσης αφού οι μεγάλες οθόνες με μεγάλη ανάλυση προσφέρουν πολύ καλή εμπειρία στην προβολή φωτογραφιών και βίντεο, ανάγνωση κειμένων και multitasking. Οπότε κάποτε μπορεί να κοιτούσαμε να πάρουμε το μικρότερο κινητό που μπορούσαμε έτσι ώστε να χωράει στην τσέπη μας όμως πλέον όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο καλύτερη η εμπειρία χρήσης αλλά φυσικά αυτό είναι ανάλογα με τα γούστα του κάθε χρήστη.
 
Σχεδιασμός
Αν όλα τα παραπάνω είναι ΟΚ και το smartphone είναι κατασκευασμένο από φτηνά υλικά τότε μάλλον δεν πρόκειται να το επιλέξει κανείς. Το ιδανικό smartphone λοιπόν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από καλά ανθεκτικά υλικά και ο σχεδιασμός του θα πρέπει να είναι λειτουργικός για να μπορεί ο χρήστης να το χρησιμοποιεί με ευκολία ακόμα και με το ένα χέρι.

Αν κάποιος θέλει ένα κινητό το οποίο μπορεί να τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες και να ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τότε το Nokia 6 είναι το smartphone που ψάχνει αφού τόσο οι φωτογραφικές του στο μπροστά και το πίσω μέρος (8MP και 16MP  αντίστοιχα) θα καταφέρουν να αποτυπώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την εικόνα ενώ η πανέμορφη οθόνη του 5.5 ιντσών θα φροντίσει να τον μαγέψει με τα χρώματα και την ανάλυσή της.

Φυσικά αν Nokia 6 του πέφτει too much για τις απαιτήσεις του δεν υπάρχει λόγος να αγχωθεί αφού η Nokia έχει φροντίσει με το Nokia 5 να υπερκαλύψει τις ανάγκες του καθημερινού χρήστη προσφέροντας του τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά για να μην χρειαστεί βοήθεια από άλλη συσκευή.
 
Τα νέα Nokia 5 αλλά και Nokia 6 αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούλιο στην ελληνική αγορά ενώ για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από το “μικρό τους αδερφάκι” το Nokia 3 μπορούν να το βρουν άμεσα σε όλα τα καταστήματα. 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε