Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Το “έξυπνο” σπίτι θέλει και “έξυπνη” ασφάλεια!

Το “έξυπνο” σπίτι θέλει και “έξυπνη” ασφάλεια!

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τις ενημερωμένες λύσεις ασφαλείας της με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να φροντίζουν τις συσκευές τους με τον ίδιο τρόπο που φροντίζουν τα κατοικίδια και όσους μένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Πλέον σε κάθε σπίτι υπάρχουν περισσότερες συσκευές σε σύγκριση με τους ανθρώπους και τα κατοικίδια και αυτές οι συσκευές παίζουν καθοριστικά πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή του σπιτιού με τους ανθρώπους να τις χρησιμοποιούν για τα πάντα, από σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, μέχρι διαδικτυακές αγορές και κοινή χρήση βίντεο με γάτες που γουργουρίζουν. Ακόμα, αυτή η αυξημένη συνδεσιμότητα εγείρει ταυτόχρονα ανησυχίες ασφάλειας, οι οποίες χειροτερεύουν με το γεγονός ότι, βάσει του Kaspersky Cybersecurity Index, τα δύο πέμπτα (39%) των ανθρώπων αφήνουν τις συσκευές τους απροστάτευτες απέναντι σε ψηφιακές απειλές, όπως το χακάρισμα, το κακό βουλο λογισμικό, η οικονομική απάτη και άλλες.
Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security είναι σχεδιασμένες για να προστατεύουν το σύγχρονο νοικοκυριό, βοηθώντας τους ανθρώπους να φροντίζουν για τις συνδεδεμένες συσκευές και την κάθε πτυχή της ψηφιακής τους ζωής, με τον τρόπο που προστατεύουν ήδη τα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδιά τους.
Όταν το «έξυπνο» σπίτι ξυπνάει, συνδέεται στο Διαδίκτυο
Με 6,3 συσκευές, το μέσο νοικοκυριό σήμερα περνάει τις περισσότερες ώρες που βρίσκεται ξύπνιο σερφάροντας στο Διαδίκτυο και όσο περισσότερο οι άνθρωποι σερφάρουν στο Διαδίκτυο τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να πέσουν θύμα κακόβουλου προγράμματος ή κακόβουλης ιστοσελίδας. Στην ετήσια έρευνά της, η Kaspersky Lab διαπίστωσε ότι το 63% των χρηστών του Διαδικτύου ανησυχεί για τα phishing email και ιστοσελίδες. Για να αντιμετωπίσουν την ανησυχία αυτή, οι λύσεις Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security περιλαμβάνουν μία τεχνολογία anti-phishing για να αποτρέψουν τους χρήστες να πέσουν θύματα πλαστών ή spam email, πλαστών ιστοσελίδων ή απάτης. Επιπλέον, το ενημερωμένο URL Advisor ενημερώνει τον χρήστη αν το link στη μηχανή αναζήτησης καταλήγει σε έμπιστη, ύποπτη, επικίνδυνη ή phishing ιστοσελίδα μέσω ειδικής ένδειξης κοντά σε κάθε link.
 
Σπίτι είναι εκεί που βρίσκονται τα σημαντικά δεδομένα
Μαζί με τους φόβους για πλαστές ιστοσελίδες, τα συνδεδεμένα νοικοκυριά ανησυχούν επίσης ότι θα χάσουν τις πληροφορίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στις κατά μέσο όρο 6,3 συσκευές τους, με τις φωτογραφίες να χαρακτηρίζονται ως τα πιο πολύτιμα δεδομένα τους. Στην πραγματικότητα, η έρευνα της Kaspersky Lab έδειξε πως για πολλούς, το να χάσουν τις ψηφιακές τους φωτογραφίες προκαλεί περισσότερο άγχος ακόμα και από έναν χωρισμό ή αρρώστια κατοικίδιου.
Καθώς τα δεδομένα τους είναι τόσο πολύτιμα, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Διαδικτύου (56%) ανησυχούν για την περίπτωση που τα δεδομένα τους κλαπούν με την απαίτηση λύτρων, ανησυχίες που προβλέπεται να αυξηθούν μετά από την πρόσφατη επιδημία του WannaCry. Για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που μένουν σε «έξυπνα» σπίτια να διατηρήσουν την ψυχική τους ηρεμία, οι λύσεις Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security περιλαμβάνουν τις anti-ransomware λειτουργίες της εταιρείας, οι οποίες έχουν ενημερωθεί για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο περίπλοκο πρόγραμμα ransomware.
Η κάθε οικογένεια θέλει να κρατάει «τα εν οίκω μη εν δήμω», αλλά στη σημερινή εποχή των «έξυπνων» σπιτιών η ιδιωτικότητα των ανθρώπων συχνά κινδυνεύει όταν είναι online. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι ανησυχούν ότι τα δεδομένα τους θα πέσουν στα χέρια άλλων με κάποια από τα δεδομένα που φυλάσσονται στις προσωπικές τους συσκευές να είναι τόσο ευαίσθητα που το 44% των χρηστών δεν θέλει να τα δει κανείς άλλος. Για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα των χρηστών θα παραμείνουν στα δικά τους χέρια, η νέα λειτουργία App Lock για Android προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας μαζί με έναν μυστικό κωδικό για τους χρήστες για να προστατέψουν συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως οι υπηρεσίες αποστολής άμεσων μηνυμάτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα email ή άλλες απόρρητες πληροφορίες από αδιάκριτα βλέμματα σε περίπτωση που κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στην συσκευή τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την υπηρεσία Kaspersky Secure Connection που βρίσκεται ενσωματωμένη στο Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security και κρυπτογραφεί όλες τις κινήσεις του χρήστη όταν συνδέεται σε επισφαλή Wi-Fi ή κάποια ευαίσθητη ιστοσελίδα.
 
Τα συνδεδεμένα παιδιά στο επίκεντρο του σπιτιού
Ενώ υπάρχουν σαφείς ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων και την ιδιωτικότητα του χρήστη, το «έξυπνο» σπίτι εγείρει επίσης ανησυχίες για τα πιο ευάλωτα οικογενειακά μέλη, που συνδέονται ολοένα και περισσότερο στο Διαδίκτυο. Το 60% των ανθρώπων, για παράδειγμα, ανησυχεί ότι τα παιδιά του μπορεί να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Οι προγραμματιστές της Kaspersky Lab συμπεριέλαβαν τους φημισμένους γονικούς ελέγχους της εταιρείας στην τελευταία έκδοση του Kaspersky Total Security. Αυτοί επιτρέπουν στους γονείς να καθορίζουν χρονικά όρια για συγκεκριμένες συσκευές στο σπίτι, να περιορίζουν τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά και να αποτρέψουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο για ενήλικες, με άσεμνη γλώσσα ή με πληροφορίες σχετικά με ναρκωτικές ουσίες και πολλά άλλα, όλα ενσωματωμένα στην υπηρεσία Kaspersky Safe Kids.
 
Η Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management της Kaspersky Lab, δήλωσε:
“Οι συσκευές μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εμείς και οι οικογένειές μας ζούμε τη ζωή μας. Μας δίνουν τη δύναμη να συνδεόμαστε, να μαθαίνουμε, να επικοινωνούμε και να ολοκληρώνουμε τις βασικές συναλλαγές όπου κι αν είμαστε. Υποβοηθούν τη ζωή μας και δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι στη νέα εποχή του «έξυπνου» σπιτιού υπάρχουν περισσότερες συσκευές από ό, τι άνθρωποι και κατοικίδια ζώα ανά σπίτι.
Όμως, όπως γνωρίζουμε από την έρευνά μας, η συνεχής συνδεσιμότητά φέρνει μαζί της φυσικές ανησυχίες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο – από τον φόβο μήπως πέσουμε θύμα απάτης, μέχρι τις ανησυχίες για το τι βλέπουν τα παιδιά μας όταν είναι online. Αυτές είναι οι ανησυχίες που αντιμετωπίσαμε με τις τελευταίες εκδόσεις των Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security. Πρόκειται για λύσεις ασφάλειας που προσφέρουν στους ανθρώπους έναν πιο έξυπνο τρόπο για να φροντίζουν τον ψηφιακό κόσμο της οικογένειάς τους χωρίς να παρεμβαίνουν στην online εμπειρία τους”

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε