Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Το Facebook προστατεύει τις Βρετανικές εκλογές από τα Fake News!

Το Facebook προστατεύει τις Βρετανικές εκλογές από τα Fake News!

Με αφορμή τις εκλογές στη Μ. Βρετανία, το Facebook ξεκίνησε την εφαρμογή των μέτρων κατά των ψεύτικων ειδήσεων

Το Facebook ενεργοποίησε διάφορα μέτρα για την προστασία των χρηστών από τις ψεύτικες ειδήσεις και ανάμεσα σε αυτά εκτός από την ενημερωτική διαφημιστική εκστρατεία που έχει κάνει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, τόσο online όσο και offline, οι τεχνικοί του Facebook έχουν ξεκινήσει και τον εντοπισμό και τη διαγραφή πλαστών λογαριασμών. 
 
Για την ώρα το Facebook έχει διαγράψει “δεκάδες χιλιάδες” πλαστούς ενώ σύμφωνα με τον Simon Milner, υπεύθυνο πολιτικής του Facebook στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αναμένεται να συνεργαστεί με διάφορες ανεξάρτητες οργανώσεις, όπως είναι οι Full Fact και First Draft, οποίες θα διασταυρώνουν τις ειδήσεις και τις φήμες που κυκλοφορούν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
Επίσης το Facebook αναμένεται να συνεργαστεί και με διάφορους Βρετανούς δημοσιογράφους για να περιορίσει τις ψευδείς πληροφορίες που διαδίδονται online.
 
Τέλος στο timeline των χρηστών θα εμφανίζεται μία λίστα με τις 10 συμβουλές για το πως κάποιος μπορεί να ελέγξει την αυθεντικότητα μίας ανάρτησης.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε