Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το iPad σε απλά λόγια!

iPad είναι το όνομα της πολυαναμενόμενης συσκευής της Apple, που…

… παρουσιάστηκε χθές στις 8:00μ.μ. ώρα Ελλάδος. Έχει πάχος 1,25 εκατοστά (0.5 ίντσες), ζυγίζει 700 γραμμάρια, έχει η οθόνη 9,7 ιντσών και μπαταρία που με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και να μένει σε κατάσταση αναμονής για έναν ολόκληρο μήνα.

Ο επεξεργαστής της του είναι 1GHz Α4 μια ακόμα κατασκευή της Apple. Θα κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα το μέγεθος της εσωτερικής μνήμης που θα έχει, από 16GB έως 64GB. 

Τα 3G μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν θα δέχονται τις νέες κάρτες «GSM micro SIMs», είναι ξεκλείδωτα και θα λειτουργούν σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τα οποία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Η συσκευή στοχεύει στο να “χτυπήσει” τα netbook καθώς και τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, αφού προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναπαραγωγή μουσικής, βίντεο και την καλύτερη ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

Υποστηρίζει ακόμα μια σειρά από πολλές άλλες εφαρμογές, όπως διαχείριση ψηφιακών φωτογραφιών και προβολή τους, ημερολόγιο, χάρτες της Google καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα  iTunes store. Ο κάτοχός του μπορεί να δει επίσης βίντεο από το  YouTube, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Οι κάτοχοι του iPhone έχουν την δυνατότητα να συγχρονίσουν άμεσα τις εφαρμογές που διαθέτουν με το iPad, ενώ για τους προγραμματιστές υπάρχει ήδη περιβάλλον ανάπτυξης νέων εφαρμογών, ειδικά για τη νέα συσκευή της Apple.

Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από 499$ δολάρια και το ακριβότερο μοντέλο θα φτάνει στα 829$.

Οι τιμές αναλυτικά στις ΗΠΑ θα είναι 499$ για τα 16GB χωρίς 3G (απλό WiFi). Στα 32GB το ίδιο θα κοστίζει 599$. Η συσκευή 3G θα κοστίζει επιπλέον 130$.

Τα πρώτα WiFi μοντέλα θα ανέβουν στα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ σε 60 μέρες, ενώ τα 3G σε περίπου 90 μέρες. Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε