Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

To Kinect μπορεί και μετράει το βάρος στο… διάστημα!

Σε λίγο καιρό όλοι οι αστροναύτες θα μπορούν να μετράνε το βάρος τους όταν βρίσκονται στο διάστημα με τη βοήθεια του αισθητήρα Kinect, της Microsoft.

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι αφού οι αστροναύτες πρέπει να ελέγχουν ανά τακτά διαστήματα το βάρος τους όταν είναι στο διάστημα αφού μόνο μερικές εβδομάδες σε μηδενική βαρύτητα αρκούν για να προκληθούν προβλήματα όπως ατροφία μυών και συρρίκνωση  οστών. Γι’ αυτό το λόγο εκτός από καλή διατροφή, πρέπει να γυμνάζονται τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα με συγκεκριμένες ασκήσεις.

Με αφορμή αυτό μία ομάδα Ευρωπαίων ερευνητών κατάφεραν να βρουν τρόπο να τροποποιήσουν το Kinect για να μπορεί να μετράει με μια “ματιά” το βάρος του κάθε αστροναύτη.

Πως το κατάφεραν αυτό; Συνδυάζοντας την δυνατότητα τρισδιάστατης μοντελοποίησης του Kinect με μία βάση δεδομένων από 28.000 που μέτρησαν το βάρος τους και το αποτέλεσμα είναι κατά 97% ακριβές.

Σύμφωνα με τη NASA, το σύστημα που έχει δοκιμαστεί στη ΓΗ λειτουργεί μια χαρά όμως στο διάστημα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες μικρο-επιπλοκές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι η μικροβαρύτητα  υπάρχει πιθανότητα να μετατοπίσει το νερό γύρω από το σώμα του αστροναύτη, αλλάζοντας την πυκνότητά του αλλοιώνοντας έτσι τις μετρήσεις του Kinect.

Πάντως πολλοί πιστεύουν οτι η τεχνική αυτή θα μπορούσε να είναι τελικά λειτουργική και αναμένεται να δοκιμαστεί σύντομα σε μία παραβολική πτήση όπου θα περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε