Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το VLC ήρθε στα Windows 8

Το VLC ήρθε στα Windows 8

Το project «VLC για Windows 8» έχει πλέον ολοκληρωθεί, και έτσι οι προγραμματιστές μπορούν να αρχίσουν τώρα να εργάζονται για την  βελτιστοποίηση του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων στη νέα πλατφόρμα της Microsoft.

 
Οι προγραμματιστές του VideoLAN έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι μια έκδοση για Windows RT είναι επίσης στα σχέδια τους, αλλά φαίνεται ότι ορισμένα μέλη της ομάδας βρίσκουν ένα τέτοιο έργο χάσιμο χρόνου.
 
Το Microsoft-News.com γράφει ότι ο Jean-Baptiste Kempf, ένας από τους προγραμματιστές που συμμετέχουν στο έργο, κακολόγησε την πλατφόρμα Windows RT, τονίζοντας ότι η δημιουργία μιας εφαρμογής για την έκδοση tablet των Windows 8 δεν αξίζει τον κόπο.
 
Ο Kempf, ωστόσο, άλλαξε το σχόλιό του, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποστήριξαν το έργο και δώρισαν χρήματα για να δημιουργηθεί η έκδοση του multimedia player για Windows 8 και Windows RT.
 
Πλέον υποστηρίζει ότι τα Windows RT «είναι μια δύσκολη πλατφόρμα», εξηγώντας ότι η δημιουργία έκδοσης του VLC για αυτό το λειτουργικό σύστημα δεν είναι καθόλου εύκολη, επειδή απαιτεί πολλή δουλειά.
 
Το χρηματοδότηση για το VLC Kickstarter έχει επίσημα τελειώσει και έτσι η πρώτη έκδοση του VLC με πλήρη υποστήριξη για τα Windows 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου τρεις μήνες.
 
Οι εκδόσεις για τα Windows RT και τα Windows Phone θα κυκλοφορήσουν επίσης αυτό το έτος, αλλά η ομάδα θα επικεντρωθεί αρχικά στο λογισμικό για το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 8.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε