Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το Youtube ανακοίνωσε 2 δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα!

Μέσα σε 5 χρόνια λειτουργίας το Youtube το επισκέπτονται 2 δισεκατομμύρια χρήστες την ημέρα!

Το δημοφιλές site διαμοιρασμού βίντεο γιορτάζει τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του διακοσμώντας το λογότυπο του με ένα κεράκι γενεθλίων που έχει το σχήμα του “5” ενώ παράλληλα ανακοίνωσε οτι πλέον τα βίντεο που βλέπουν οι χρήστες του ξεπέρασαν τις δύο δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα.

Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube ήταν στις 23 Απριλίου 2005. Στόχος των δημιουργών του ήταν να δώσουν σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να ανεβάζει online το δικό του βίντεο και να το μοιράζεται με άλλους.

Το Youtube πλέον έχει καθορίσει τη σημασία του internet video και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη.

Για να γιορτάσει τα πέμπτα της γενέθλια, η υπηρεσία δημιούργησε ένα νέο κανάλι με όνομα YouTube 5 Year, στο οποίο χρήστες και δημιουργοί διάσημων videos, διηγούνται πώς η υπηρεσία τους άλλαξε τη ζωή.

Η εταιρεία YouTube, δημιουργήθηκε στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνιας, από τον Τσαντ Χάρλεϊ, τον Στιβ Τσεν και τον Τζοουίντ Καρίμ, τότε συνεργάτες στην εταιρεία PayPal.

Το 2006 ο δικτυακός τόπος εξαγοράστηκε από τη Google για 1,65 δισ. δολάρια και από τότε εμπλουτίζεται σταδιακά με διαφημίσεις ώστε να εξελιχθεί σε μεγάλη πηγή κερδοφορίας στο Διαδίκτυο.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε