Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τράκαρε ένα από τα αυτοματοποιημένα αμάξια της Google!

Ένα από τα αυτοματοποιημένα αμάξια της Google τράκαρε αποδεικνύοντας οτι όλοι τελικά μπορούν να κάνουν λάθη…

Τα πλήρως αυτοματοποιημένο αμαξάκια της Google έχουν διανύσει μέχρι σήμερα 257.495 χιλιόμετρα, χωρίς να έχουν τρακάρει ούτε μία φορά.

Ήρθε όμως η ώρα να σταματήσει αυτό αφού ένα από τα Toyota Prius της εταιρίας, με αυτόματο οδηγό, τράκαρε κοντά στα κεντρικά γραφεία της Google στην Καλιφόρνια, με ένα άλλο αυτοκίνητο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καραμπόλα 5 αυτοκινήτων.

Η Google μαθαίνοντας τα νέα αυτά, έσπευσε να δηλώσει πως η σύγκρουση του αυτοκινήτου της οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανθρώπινο λάθος, αφού την ώρα εκείνη, ένας από τους υπαλλήλους είχε αναλάβει το σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Για την ώρα δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι όντως κάποιος άνθρωπος κρατούσε είχε τον έλεγχο του αμαξιού όμως από την πλευρά τους οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν ήταν το αυτοκίνητο στον αυτόματο, τότε οι αισθητήρες του αυτοκινήτου, οι κάμερες και τα λέιζερ θα είχαν αποτρέψει την όποια σύγκρουση.

Από την άλλη όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι η σύγκρουση αυτή οφείλεται σε ένα «bug» στο λειτουργικό του συστήματος, που είναι υπεύθυνο για την οδήγηση.

Τέλος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπο της Google, η ασφάλεια αποτελεί τον πρώτιστο στόχο της εταιρίας και στο μέλλον επιδιώκει να αποφύγει τέτοιου είδους περιστατικά ακόμα και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται στον έλεγχο κάποιου ανθρώπου.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε