Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Wikileaks: Το Εκουαδόρ έκοψε το internet στον Ασανζ

Wikileaks: Το Εκουαδόρ έκοψε το internet στον Ασανζ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 10:02
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 10:02

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ανακοίνωσε ότι έχει κόψει για λίγο διάστημα την πρόσβαση του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Άσανζ στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας Wikileaks ο Τζούλιαν Άσανζ δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο από την Κυριακή γεγονός που όπως φαίνεται οφείλεται στις δημοσιεύσεις των εγγράφων της  προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.
Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ πιστεύει ότι η κίνηση αυτή του Ασάνζ επηρεάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και η χώρα δεν θέλει να εμπλακεί σε εκλογικές διαδικασίες ή να μεροληπτήσει για οποιονδήποτε υποψήφιο κι έτσι αποφάσισε να μειώσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην πρεσβεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εδώ και 4 χρόνια έχει βρει άσυλο ο ιδρυτής του Wikileaks μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απελαθεί στην Σουηδία για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σεξουαλικών παραπτωμάτων που αφορούν δύο γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν την οργάνωση.
Φυσικά η φραγή της πρόσβασης του Ασάνζ στο διαδίκτυο δεν εμποδίζει το Wikileaks να συνεχίσει τη δράση του ενώ από την πλευρά του αναφέρεται ότι έχει έχει ενεργοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο δράσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Οι hackers χρησιμοποιούν ίδια εργαλεία με τη CIA; Οι hackers χρησιμοποιούν ίδια εργαλεία με τη CIA;
 2. Τα WikiLeaks τρόμαξαν τους Αμερικανούς Τα WikiLeaks "τρόμαξαν" τους Αμερικανούς
 3. Με τις ευλογίες του Τραμπ! Πωλούνται… ελεύθερα προσωπικά δεδομένα Με τις ευλογίες του Τραμπ! Πωλούνται… ελεύθερα προσωπικά δεδομένα
 4. Θεσσαλονίκη: Θησαύριζαν μέσω διαδικτύου πουλώντας αέρα κοπανιστό! Θεσσαλονίκη: Θησαύριζαν μέσω διαδικτύου πουλώντας αέρα κοπανιστό!
 5. Κίνα σε ΗΠΑ: Σταματήστε τις κυβερνοεπιθέσεις Κίνα σε ΗΠΑ: "Σταματήστε τις κυβερνοεπιθέσεις"
 6. Wikileaks: Τραμπ αδειάζει CIA! Έχει απαρχαιωμένα συστήματα ! Wikileaks: Τραμπ "αδειάζει" CIA! "Έχει απαρχαιωμένα συστήματα"!