Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωρίζουν μέσω SMS..

Χωρίζουν μέσω SMS..

Το τέλος μίας σχέσης στην ψηφιακή εποχή, απέχει πολύ από τις δραματικές σκηνές που βλέπουμε σε ταινίες. Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χωρίζουν μέσω.. sms και Facebook.

Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την γαλλική εφημερίδα Liberation. Ακόμη και στη “χώρα του έρωτα” που το φλερτ είναι τρόπος ζωής, τα ζευγάρια δεν κοιτάζονται πια στα μάτια τη “μοιραία στιγμή”. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 ανθρώπων και διαπιστώθηκε ότι από αυτούς μόνο οι μισοί είπαν το “αντίο” live και κατά πρόσωπο.

Οι άλλοι μισοί χώρισαν από μακριά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αναλυτικά το 40% επέλεξε να στείλει SMS ή mail, ένα 8% το είπε μέσω τηλεφώνου και ένα 2% μέσω του Facebook ή του Twitter. Ειδικοί που μιλούν στην εφημερίδα υποστηρίζουν ότι ο τρόπος αυτός είναι μεν άκομψος αλλά τουλάχιστον έτσι αποφεύγονται παρεξηγήσεις και τριβές.

Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά διαδεδομένο και στη Βρετανία, όπου μάλιστα υπάρχει και όρος, το λεγόμενο “digital dumping” ή αλλίως “ψηφιακή απόρριψη”.

Εθνολόγος που σχολιάζει το φαινόμενο η Στεφανία Μπρόουντμπεντ δηλώνει ότι ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος και αυτός είναι ο λόγος που αναζητούμε “εναλλακτικές”. “Το να εγκαταλείπεις κάποιον ή κάποια ήταν πάντα δύσκολο. Το να αναζητάς μια έξοδο διαφυγής είναι ενστικτώδες. Οι λιγότερο θαρραλέοι έψαχναν πάντοτε τρόπους για να αποφεύγουν τις συγκρούσεις” αναφέρει.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε