Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χρόνια πολλά Playstation!

Το PlayStation της Sony κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 9 Σεπτεμβρίου του 1995 και χθες γιόρτασε τα 15α γενέθλια του.

Η εταιρία υποστηρίζει οτι μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, έχει πουλήσει συνολικά 377 εκατομμύρια PlayStation με το Playstation 2 να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία μιας κι έχει πουλήσει περίπου 140 εκατομμύρια κομμάτια.
Η παιχνιδομηχανή της Sony έφερε επανάσταση στη βιομηχανία παιχνιδιών και άλλαξε την gaming εμπειρία σε μεγάλο βαθμό με τους καταπληκτικούς τίτλους παιχνιδιών που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει όπως το Gran Turismo, το God of War, το Twisted Metal αλλά και πολλούς ακόμα.
Το πρώτο PlayStation κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 9 Σεπτεμβρίου 1995 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2000 που κυκλοφόρησε το δημοφιλές PlayStation 2 που ήταν η πρώτη κονσόλα με που μπορούσε να αναπαράγει DVD, και CD.
Πέντε χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε η το PlayStation Portable (PSP) η φορητή παιχνιδομηχανή της Sony ενώ το 2006 εμφανίστηκε το PlayStation 3 το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray disc και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά τα οποία το κάνουν κάτι περισσότερο από απλά μία παιχνιδομηχανή.
Η Sony σχεδιάζει να τιμήσει τα 15 χρόνια του Playstation, προσφέροντας δωρεάν στο PSN μερικά από τα πρώτα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε