Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζητάει 500 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Microsoft!

Ζητάει 500 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Microsoft!

O David Stebbins, ζητά από τη Microsoft το ποσό των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων επειδή άλλαξε έναν από τους όρους του συμβολαίου που αποδεχόταν αρχικά από το Xbox Live κι επειδή η Microsoft δεν του απάντησε θεώρησε οτι ο όρος του έγινε δεκτός…

Όλα άρχισαν όταν ο Stebbins αγόρασε ένα Xbox 360 και προσπάθησε να συνδεθεί στο Xbox Live. Όμως για να μπορέσει να ολοκληρώσει την εγγραφή του, έπρεπε να δηλώσει οτι αποδέχεται τους όρους του συμβολαίου που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αφού αποδέχθηκε λοιπόν τους όρους κι έγινε μέλος της κοινότητας του Xbox Live, αποφάσισε να τροποποιήσει έναν όρο του συμβολαίου από μόνος του και στη συνέχεια τον έστειλε στην  Microsoft ζητώντας της άμεσα μία απάντηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Microsoft δεν απάντησε στη διορία που της είχε θέσει ο Stebbins κι έτσι θεώρησε οτι η αλλαγή που έκανε έγινε αποδεκτή από την εταιρία με αποτέλεσμα τώρα να υποστηρίζει οτι η Microsoft του χρωστάει 500 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον νέο όρο του συμβολαίου!

Παρά τις προσπάθειες του, ο Stebbins δεν πρόκειται να πάρει τίποτα όμως η δράση του αυτή φέρνει γι’ ακόμα μία φορά στο προσκήνιο το θέμα των όρων των συμβολαίων μέσα στα οποία, αναφέρεται ότι μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις ανά πάσα στιγμή όμως αυτό που δεν αναφέρεται αλλά το θεωρούν δεδομένο οι εταιρίες, είναι οτι οι τροποποιήσεις γίνονται από τις ίδιες και όχι από τους χρήστες.

Πάντως τα επιχειρήματα του Stebbins έχουν κάποια βάση αφού από τη στιγμή που είναι το ένα μέρος του συμβολαίου, έχει τα ίδια δικαιώματα με το άλλο μέρος, δηλαδή την εταιρεία.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε