Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

13:40: Κουκουλοφόροι κυνήγησαν αστυνομικούς και έσπασαν περιπολικό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSΙ
ΦΩΤΟ EUROKINISSΙ

– Κουκουλοφόροι βγήκαν από την κατάληψη της πρυτανείας και προκάλεσαν επεισόδιο
– Ολοκληρώθηκε το πρώτο συλλαλητήριο των φοιτητών του Μετώπου που πρόσκειται στο ΚΚΕ – Φώτο Newsit
– Σε αναμονή του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη συμμετοχή

Επεισόδια είχαμε το μεσημέρι όταν 30 με 40 άτομα βγήκαν από το χώρο της κατάληψης στα Προπύλαια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που βρίσκονταν σε συνοδευτικό όχημα της Ασφάλειας.

Κυνήγησαν δύο αστυνομικούς και δύο ειδικούς φρουρούς που διέφυγαν μέσω της Κοραή στη Σταδίου. Επίσης έσπασαν το πίσω τζάμι του περιπολικού.

Ώρα 13.40: Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η πορεία του Μετώπου

Ώρα 13.20: Στην Αμαλίας η πορεία του Μετωπου Σπουδαστών – προβλήματα στην κυκλοφορία στο κέντρο.

Ώρα 13.00: Η πορεία του Μετώπου (ΚΚΕ) που ξεκίνησε από την Ομόνοια ανεβαίνει τη Σταδίου για να κατευθυνθεί προς τη Βουλή.

Ώρα 12.30: Ξεκίνησε στην Ομόνοια το φοιτητικό συλλαλητηριο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Στο συλλαλητήριο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Το συλλαλητήριο του Μετώπου στην Ομόνοια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προγραμματίζεται για το μεσημέρι της Πέμπτης και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, πάνω από 80 σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη ανά τη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Μεταξύ αυτών και οι κορυφαίες σχολές όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το πρωί φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που πρόσκειται στο ΚΚΕ κατέλαβαν το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ ενώ ήδη έχουν καταλάβει την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με πρωτοβουλία των συγκλήτων έχουν ήδη μεταφερθεί οι εξεταστικές περίοδοι στο ΕΜΠ, στο ΕΚΠΑ, στο Δημοκρίτειο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το απόγευμα της Τετάρτης ανάλογη απόφαση έλαβε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Σε συμβολική κατάληψη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι φοιτητές για μία εβδομάδα, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα τμήματα. Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΤΕΙ, αποφάσισε την μετάθεση της εξεταστικής 2010-11, για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωση – φωτιά από τη ΔΑΠ Οικονομικού: Αποκαλεί “αλήτη” το Σαμαρά
Κλειστά πανεπιστήμια από Έβρο μέχρι Κρήτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε