Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

300 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, στο νομό Θεσσαλονίκης, από εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόβλημα στo μάζεμα των σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας τους, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο, στην εργασιακή εφεδρεία και στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης,
ενώ την Τετάρτη θα πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της κατάληψης στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, άρχισαν να παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη. Εκτιμάται, πως περισσότεροι από 300 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί έως τώρα στους δρόμους του κεντρικού δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, είπε ότι δίπλα στους κάδους απορριμμάτων θα υπάρχουν μεγάλες κόκκινες σακούλες, ώστε οι αρμόδιοι υπάλληλοι να τοποθετούν μέσα τα σκουπίδια και να μην βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους.

Ολοι οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης και τα σούπερ μάρκετ, όσο και στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους, έως ότου λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Διαβάστε ακόμα: Σε κατάληψη ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης – Κίνδυνος να πνιγεί στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε