Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

352 κεριά στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία στην Κρήτη

φωτό από flashnews.gr
φωτό από flashnews.gr

Με 352 κεριά, που άναψαν απόψε Ηρακλειώτες έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθέριας και τα οποία αντιστοιχούν στους νεκρούς από τροχαία στην Κρήτη από την 1η Ιανουαρίου 2009 συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με φορείς του νησιού, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ατυχημάτων.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν για τα τροχαία από το 2000 μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού οι νεκροί στον βωμό της ασφάλτου στην Κρήτη ανέρχονται σε 1339 και οι τραυματίες σε 22.000.

Οι σημερινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στον ‘Αγιο Τίτο, το άπλωμα ζευγαριών παπουτσιών, συμβολίζοντας τα θύματα της ασφάλτου, διανομή έντυπου υλικού και αυτοκόλλητων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού, ανάρτηση αφισών και παροχή ενημέρωσης στους πολίτες.

Επίσης έγινε προβολή της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η Περιφέρεια Κρήτης με συγκεκριμένες δράσεις πρωτοβουλίες και έργα για την οδική ασφάλεια του εθνικού και επαρχιακού δικτύου και με στοχευμένες καμπάνιες ευαισθητοποίησης που στηρίζουν κοινωνικοί φορείς και ομάδες, επιχειρεί να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, και στο πλαίσιο της ήταν και οι σημερινές εκδηλώσεις με τίτλο «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Διαβάστε επίσης: Θανατηφόρα τροχαία σε Κομοτηνή και Χαλκιδική

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε