Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

48ωρη απεργία στα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης “Αγγελιοφόρος” και “Μακεδονία”

48ωρη απεργία στα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης “Αγγελιοφόρος” και “Μακεδονία”

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο όλοι οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί) στα δύο συγκροτήματα Τύπου της Θεσσαλονίκης.

Η 48ωρη απεργία είναι η αντίδραση στην απόφαση των δύο εργοδοσιών, να εφαρμόσουν από χθες Πέμπτη το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας σε όλα τα έντυπά τους.

Τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις έλαβαν σε αντίστοιχες συνεδριάσεις τους τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ), της Ένωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤΘ) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), εκφράζοντας παράλληλα την απόφασή τους να συντονίσουν τη δράση τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μη περάσει το μέτρο των εργοδοτών που συρρικνώνει παραπέρα τα ήδη ψαλιδισμένα εισοδήματα δημοσιογράφων, τεχνικών και υπαλλήλων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με σχετική ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της στα δύο συγκροτήματα σε εργασιακή συνέλευση σήμερα  Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου στις 12,30 το μεσημέρι στην έδρα της ένωσης, Στρατηγού Καλλάρη 5.

Εξάλλου, η ΕΤΗΠΤΘ ανέστειλε την προκηρυχθείσα για σήμερα 24ωρη απεργία, μετά την υποχώρηση της εργοδοσίας του “Αγγελιοφόρου” και την επαναπρόσληψη της απολυθείσας συναδέλφισσάς τους, Ελένης Βουζουκλά, συμμετέχει όμως σύσσωμη στην 48ωρη απεργία που προκήρυξαν οι τέσσερις ενώσεις του κλάδου κατά του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε