Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

54 παράνομες συντάξεις με εικονικά ένσημα στη Θράκη!

54 παράνομες συντάξεις με εικονικά ένσημα στη Θράκη!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2012 | 14:46
Πρώτη δημοσίευση: 19.08.2012 | 14:40

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το ΙΚΑ, που διέκοψε την καταβολή των συντάξεων και ζητά πίσω τα λεφτά…

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com το ΙΚΑ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για αχρεώστητη καταβολή συντάξεων μετά από εικονική ασφάλιση σε 54 άτομα σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις σε περιφέρεια της Θράκης, όπως έγινε γνωστό μετά και το σκάνδαλο που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα με τις περισσότερες των 2.000 υποθέσεις παράνομων συντάξεων ανά τη χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από σχετική έρευνα τα επικολληθέντα ένσημα δεν προέρχονταν από νόμιμη αγορά και ως εκ τούτου ο οργανισμός προχώρησε σε ακύρωση των ημερών ασφάλισης των 54 αυτών ατόμων, γεγονός που γνωστοποιήθηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, ο οργανισμός διέκοψε την καταβολή των συντάξεων κινώντας τις διαδικασίες για επιστροφή των ποσών που εισπράχτηκαν παράνομα. Την ίδια στιγμή μάλιστα οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά.


Διαβάστε: 'Οργιο διαφθοράς - Νεκρός απο το 1992 "έπαιρνε" κανονικά τη σύνταξή του

CD με ονόματα “μαϊμού” συνταξιούχων έδωσε στον Εισαγγελέα ο υπουργός Εργασίας

10.000 συνταξιούχοι-μαϊμούδες – Παρέμβαση εισαγγελέα Κόβονται άμεσα 2.700 συντάξεις του ΟΓΑ! - 61 οι τυφλοί με δίπλωμα οδήγησης στην Ζάκυνθο   Διαδώστε αυτό το άρθρο