Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγιος Βαλεντίνος: “Καψούρης” ετών 92 στην Κρήτη! Μετράει 60 χρόνια γάμου

φωτό αρχείου neakriti
φωτό αρχείου neakriti

“Πάτησε” τα 92 χρόνια του αλλά είναι πιο νέος και από τους εφήβους και η καρδιά του χτυπάει όπως την πρώτη στιγμή για την αγαπημένη του Αθηνά.

Για τον Μιχάλη Φανουράκη δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως η φθορά του χρόνου, δείχνει ακόμα και σήμερα την λατρεία του με κάθε ευκαιρία στη σύζυγό του και αποδεικνύει ότι τα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία αφού ο σούπερ παππούς είναι και φοιτητής! Με απίστευτο χιούμορ διακόπτοντας το λόγο αρκετές φορές για να γελάσει περιέγραψε τη συνταγή της επιτυχίας για την “αιώνια” αγάπη, ανήμερα μάλιστα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όπως είπε ο κ.Φανουράκης μιλώντας στο neakriti “η αγάπη μας κρατήθηκε διότι σεβόμαστε ο ένας στον άλλο. Είναι αλληλένδετα η αγάπη και ο σεβασμός. Και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να το καλλιεργούμε αυτό. Μπορεί κάποιες στιγμές να τσακωθούμε, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα κακό να ριζώσει στην καρδιά μας, καμία παρεξήγηση. Τα υπόλοιπα στο κρεβάτι, φτιάχνουν”.

Ο 92χρονος “γύρισε” το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τη στιγμή που η καρδιά του χτύπησε δυνατά αντικρίζοντας τη γυναίκα με την οποία έμελλε να πορευτεί για 60χρόνια, σε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Με πολύ συγκίνηση ανέφερε ότι “60χρόνια είμαστε μαζί με τη γυναίκα μου. Ήταν συγχωριανή μου, την είδα σε έναν γάμο, σε μια παρέα που ήμασταν. Εκείνη ήταν μικρή, ήταν 19 χρονών κι εγώ 30. Με φλέρταρε παρότι ήταν μικρή και σκέφτηκα: με κοροϊδεύει, παίζει μαζί μου; Και ήμουν και έμπειρος από τέτοια πράγματα! Την ρώτησα κιόλας: Είσαι μικρή στην ηλικία κι εγώ 30, μήπως κάνεις λάθος;! (γελώντας) Έπειτα είπαμε ο ένας στον άλλο “σ’ αγαπώ” .Μετά από έναν ένα μήνα κλεφτήκαμε. Με έψαχναν στα αμπέλια που τα φυτεύανε, αλλά εγώ είχα φύγει!..”

Ακούραστος ο σούπερ παππούς συνεχίζει με ενθουσιασμό να αποκτάει γνώσεις και να ζει τη ζωή του με πάθος που ακόμη και οι νέοι θα ζήλευαν. Μάλιστα είναι φοιτητής στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο και δεν αποκλείεται να είναι και ο πρώτος φοιτητής που θα εγγραφεί στο Ελεύθερο δημοτικό πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί στη Χερσόνησο..

Η βράβευση του μακροβιότερου ζευγαριού που κερδίζει και ένα ταξίδι, έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Χερσονήσου. Η σύζυγος του κ.Φανουράκη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά όλοι χειροκρότησαν αυτή την ιστορία αγάπης.

Όπως ανέφερε συγκινημένη η πρόεδρος της επιχείρησης Δέσποινα Πλευράκη “ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν ‘μ’ αγαπά-δε μ’ αγαπά’ όπως μας είχαν μάθει ο παππούς και η γιαγιά πως να προσεγγίζουμε την αγάπη μαδώντας τη μαργαρίτα. Το ζευγάρι που βραβεύτηκε συνδέεται 60χρόνια με αγάπη από τις 3 Μαρτίου του 1957.Ο κ.Φανουράκης μας διηγήθηκε την ιστορία και τον χειροκρότησε το κοινό”.

Πηγή: neakriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε