Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αγρότες Νίκαιας: Πήραν άδεια και κατεβάζουν 17 τρακτέρ στο Σύνταγμα – Χαμός στην εθνική οδό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανατροπή δεδομένων με τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, να οδηγούν 17 τρακτέρ, με τελικό προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος…

Με τρακτέρ και λεωφορεία, που έχουν «ντύσει» με την ελληνική σημαία, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ταξιδεύουν από αργά χθες το βράδυ για την Αθήνα, προκειμένου να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο και να στείλουν μήνυμα, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ότι «δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στον επιχειρούμενο αφανισμό του κλάδου». Όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, πήραν λίγο μετά τις 10.00 άδεια, για να βάλουν στο Σύνταγμα 17 τρακτέρ, τα οποία αναμένεται να βρίσκονται μπροστά από την πορεία.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα, που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά. Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της ΑΘήνας μεταξύ 4-6 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδοεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Παραμερίζοντας τις εσωτερικές διαφορές τους, οι αγρότες, που συνίσταντο ακόμη και σε ενστάσεις για την ημέρα διεξαγωγής της κινητοποίησης στην Αθήνα, τονίζουν: «Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας. Μπορεί ορισμένοι να μην είμαστε εκεί σωματικά, αλλά το πνεύμα και η σκέψη μας βρίσκεται στον αγώνα που θα δίνεται στην πρωτεύουσα». Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι τα μπλόκα που έχουν στηθεί παραμένουν «ζωντανά και δυνατά, και οι άνθρωποι σε αυτά βρίσκονται σε εγρήγορση, έτσι ώστε αν κριθεί αναγκαίο να προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Στόχος των αγροτών, που παραμένουν «ανυποχώρητοι» στις θέσεις τους, είναι να στηθεί ένα δυναμικό πανελλήνιο μπλόκο στο Σύνταγμα, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Θα κατασκηνώσουμε στην Αθήνα για όσο καιρό χρειαστεί». Στον δρόμο για την Αθήνα, πάντως, βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι από όλους τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ, όπως σημειώνει ο αγρότης Τάσος Κυραλίδης, «η Πέλλα κατεβαίνει με έξι λεωφορεία, διαψεύδοντας εκείνους που μας ήθελαν στην άκρη για τα δικά τους συμφέροντα και λόγους».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε