Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγρότες: Τη Δευτέρα βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους της Καρδίτσας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη Δημοτική Αγορά της πόλης της Καρδίτσας, την ερχόμενη Δευτέρα 5 του μηνός, στις 12 το μεσημέρι, με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, θα κάνουν αγροτικό συλλαλητήριο οι αγρότες του νομού, όπως έγινε γνωστό σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας.

Ένα συλλαλητήριο, όπως τονίστηκε, με το βλέμμα στραμμένο στις 17 του μηνός στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. 

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε, από τα μέλη της Ομοσπονδίας, πως νέα προβλήματα, ταλανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας, όπως οι καταστροφές στα βαμβάκια από τις άκυρες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις και σε άλλες καλλιέργειες, από τις πλημμύρες της άνοιξης και του καλοκαιριού και απ’ τις χαλαζοπτώσεις, για να προστεθεί: “Το πλαίσιο αιτημάτων αγκαλιάζει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν επικεντρώνεται σε μια ομάδα αγροτών ή σε ορισμένα προβλήματα. Ο αγώνας πρέπει να είναι παναγροτικός και όχι από ορισμένους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, γιατί τα αιτήματα αγκαλιάζουν όλους τους αγροτο-κτηνοτρόφους. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι οι φυσικοί σύμμαχοί μας, έχουμε κοινά προβλήματα τα χαράτσια, τα κόκκινα δάνεια, τη φοροληστεία, το ασφαλιστικό τερατούργημα, τις μειώσεις των συντάξεων, γι’ αυτό δίνουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ενάντια και στον κοινωνικό αυτοματισμό που θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας με το στήσιμο των νέων μπλόκων και των όποιων μέτρων καταστολής”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε