Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγροτικά μπλόκα: Μπηκαν στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ και “κατέλαβαν” το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης! ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, έκαναν παρατάσσοντας μπροστά στο κτίριο περισσότερα από 200 τρακτέρ και στο διάστημα από τις 12 το μεσημέρι και για ένα τρίωρο, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επταμελής αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και βγαίνοντας από το κτίριο του υπουργείου, ο αγρότης Χαλκιδικής, Χρήστος Τσιλιάς, επισήμανε “είμαστε περισσότερο από 35 ημέρες στους δρόμους, ωστόσο η κυβέρνηση μας αγνοεί και μας περιφρονεί ακόμα. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι απογοητευτικά» και πρόσθεσε “παραμένουμε σε εγρήγορση. Μην τυχόν και φέρουν για ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια του ασφαλιστικού και φορολογικού”.

Υπογραμμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μπήκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γύρω στις 10 το πρωί, στάθμευσαν για λίγο μπροστά στον Λευκό Πύργο με τα τρακτέρ τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση από τα Γιαννιτσά, τη Χαλκηδόνα και το Νομό Πέλλας, αναχωρώντας από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έδωσαν νέο “ραντεβού” στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, όπου και προτίθενται να κάτσουν, τουλάχιστον καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού.

Στο μεταξύ, αυτοί στα πράσινα φανάρια, του αεροδρομίου και της αερογέφυρας Θέρμης, επιστρέφουν με τα τρακτέρ τους από εκεί που ξεκίνησαν πριν 35 ημέρες, με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Δημήτρη Παπαδάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «αυτό δεν σημαίνει ότι έληξε ο αγώνας μας. Είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά». Ο ίδιος μας διευκρίνισε ότι αύριο «πολύς κόσμος από τα συγκεκριμένα μπλόκα θα μεταβούν αύριο με τα αγροτικά τους οχήματα στο τελωνείο των Ευζώνων».

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσον αφορά την εικόνα στα άλλα μπλόκα, στη θέση του παραμένουν οι αγρότες στα Μουδανιά Χαλκιδικής, με τους συμμετέχοντες να έχουν κανονίσει αύριο επίσκεψη στα γραφείο βουλευτών του Σύριζα στον Πολύγυρο, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βαγγέλης Μισαηλίδης. Στα μπλόκα των Δερβενίου, Μαλγάρων, Δυτικής Μακεδονίας και Αμυνταίου, το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί σε γενικές συνελεύσεις αργά το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε