Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αίγινα: Νέες διαστάσεις στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος! Τι αποκαλύπτει ο “Ντόντος” που ρυμούλκησε το σκάφος – Όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας

Αίγινα: Νέες διαστάσεις στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος! Τι αποκαλύπτει ο “Ντόντος” που ρυμούλκησε το σκάφος – Όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας

– Η μαρτυρία του Αντώνη Μαλτέζου, ο οποίος είναι γνωστός ως “Ντόντος” της Αίγινας, στο NewsIt.gr
– Από 65 μέχρι 83 ετών είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο
– Σταμάτησαν οι έρευνες για αγνοούμενους
– Πέντε είναι επισήμως οι τραυματίες
– Ποιοι είναι οι άνθρωποι που βγήκαν σώοι στη στεριά

Νέες διαστάσεις για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας δίνει η μαρτυρία του Αντώνη Μαλτέζου, του ανθρώπου που ρυμούλκησε το ταχύπλοο μέχρι το λιμάνι της Αίγινας λίγα λεπτά μετά τη μοιραία σύγκρουση με το τουριστικό πλοιάριο.

Ο Αντώνης Μαλτέζος ειδοποιήθηκε απο φιλικό πρόσωπο του 77χρονου για να μεταφέρει το σκάφος και καταγγέλλει πως είδε μέσα σε αυτό τον ιδιοκτήτη και ακόμη τρία άτομα.

Μιλώντας στο Newsit.gr, ο λεγόμενος “Ντόντος” της Αίγινας αποκαλύπτει πως αμέσως μετά το δυστύχημα, φιλικό πρόσωπο του 77χρονου τον κάλεσε προκειμένου να σπεύσει στο σημείο και να μεταφέρει με το ρυμουλκό του το ταχύπλοο στο λιμάνι της Αίγινας.

“Ένας φίλος του ιδιοκτήτη με κάλεσε για να το μεταφέρω. Πάνω στο ταχύπλοο ήταν 4 άτομα. Ήταν και ο ιδιοκτήτης πάνω. Μην ακούς, το έχουν κάνει σίριαλ”, διευκρινίζει ο κ. Μαλτέζος και εξηγεί πως το ταχύπλοο έπλεε ακυβέρνητο προς τα βράχια της νήσου Μονή.

Εν συνεχεία, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του ρυμουλκού, μετέφερε το ταχύπλοο και τους τέσσερις επιβάτες στο λιμάνι της Αίγινας, όπου το έβγαλαν στη στεριά ώστε να μην βουλιάξει. Όπως σημειώνει ο κ. Μαλτέζος, ο 77χρονος και οι 3 συνεπιβάτες του στο σκάφος, αμέσως μετά τη ρυμούλκηση, περπάτησαν προς το χωριό λέγοντάς του οτι θα κατευθυνθούν στο λιμεναρχείο προκειμένου να καταθέσουν για το συμβάν.

Ακούστε όσα είπε στο NewsIt.gr

 

 

 Τα πρόσωπα της τραγωδίας

 

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για αγνοούμενους από το ναυτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέττερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και το 5χρονο κοριτσάκι με τον πατέρα του. Ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τα αίτια της τραγωδίας, το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με όλα τα ονόματα της τραγωδίας. Τόσο των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο τουριστικό σκάφος, όσο και εκείνων που ήταν στο φονικό ταχύπλοο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση:

Στο ταχύπλοο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” επέβαιναν τα τέσσερα άτομα:
Λυκουρέζος Θρασύβουλος, ετών 77, ως Κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.
Βενετσιάνος Επαμεινώνδας – Παύλος, ετών 83
Βενετσιάνου Ευθυμία, ετών 80
Καρακάση Θεοδότη, ετών 65.

Από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος “ΑΝΤΩΝΙΑ” ανασύρθηκαν νεκροί οι:
Τρίμης Στυλιανός, ετών 58, Κυβερνήτης
Κατιφές Θεοδόσιος, ετών 44
Κατιφέ Σεβαστή, ετών 5
Cherednyk Jevgen, ετών 35, χωρίς να έχει επίσημα ταυτοποιηθεί από οικείους του.

Επίσης, από τους διασωθέντες του “ΑΝΤΩΝΙΑ” τραυματίες είναι οι:
Γεωργιάδης Μιχαήλ, ετών 64
Λαμπρακόπουλος Γεώργιος, ετών 26
Λαμπρακόπουλος Μιχαήλ, ετών 16
Σίδερης Αναστάσιος, ετών 28, καθώς και η
Cherednyk Anastasiia, ετών 28, Ουκρανικής υπηκοότητας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της παραμένει ακόμα νοσηλευόμενη στο ΚΑΤ.

Τέλος, στο “ΑΝΤΩΝΙΑ” επέβαιναν και διασώθηκαν:
Πλούμπης Δημήτριος, ετών 36
Xenika – Κατιφέ Olga, ετών 44
Κατιφές Θεόδωρος, ετών 9
Αναστασίου Αναστάσιος, ετών 42
Αρκουζή Αλεξάνδρα, ετών 36
Αναστασίου Αναστασία, ετών 6
Μπενέκου Ελένη, ετών 20
Μπρέγκου Ίλντα, ετών 21
Χατζηδιάκος Άγγελος, ετών 20
Σακελλαράκης Ιωάννης – Παναγιώτης, ετών 21
Αναστασίου Ιωάννης, ετών 10
Χρυσοβελώνη Αναστασία, ετών 32
Γεωργιάδη Χρυσούλα, ετών 36
Γεωργιάδη Δανάη, ετών 9
Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ετών 37

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Με πληροφορίες από Λιμενικό

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε