Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίγιο: Το κρασί παλιό και το χαβιάρι μαύρο…

Αίγιο: Το κρασί παλιό και το χαβιάρι μαύρο…

Tο πολυδάπανο γεύμα προς τιμήν των επισήμων που θα παρευρεθούν στην εορτή της Πολιούχου Παναγίας Τρυπητής έχει προκαλέσει πολλά σχόλια…

Mπορεί ο δήμος της Πάτρας να ανέβαλε (λόγω κρίσης) το πατροπαράδοτο επίσημο γεύμα που παρέθετε κάθε χρόνο την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα, όμως στο Αίγιο δεν συμβαίνει το ίδιο! Σύμφωνα με το dete.gr, το πολυδάπανο γεύμα προς τιμήν των επισήμων που θα παρευρεθούν στην εορτή της Πολιούχου Παναγίας Τρυπητής έχει προκαλέσει πολλά σχόλια! Ιδιαίτερα η δημοσιοποίηση του «μενού»! Το επίσημο γεύμα θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο «Long Beach» στο Λόγγο.

Όπως δημοσιεύθηκε σε μέσα ενημέρωσης του Αιγίου, «το μενού του γεύματος δεν θα ξεφύγει από τις παραδοσιακές γεύσεις, λόγω του Πάσχα, αν και οι σεφ του ξενοδοχείου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποια γευστική έκπληξη. Οι επίσημοι λοιπόν, για πρώτο πιάτο θα απολαύσουν μια μικρή ποικιλία ορεκτικών, μεταξύ των οποίων μουσακά, μπεκρή μεζέ, σφολιατοειδές αλλά και σαλάτες εποχής και τυριά. Για κυρίως γεύμα θα σερβιριστεί κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο, συνοδευόμενο από το ανάλογο κρασί, ενώ για γλυκό θα σερβιριστεί τούρτα φράουλα ή βατόμουρο (με πιθανότερη τη φράουλα) από το ζαχαροπλαστείο Στέφου. Εξάλλου, το στολισμό της αίθουσας έχει αναλάβει το ανθοπωλείο “Μανόλια”»!

Οι επικριτές του δήμου για το συγκεκριμένο γεύμα έχουν στην κυριολεξία «οργιάσει»: «Είναι τουλάχιστο προκλητικό για τους πολίτες με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου να σπαταλούνται χρήματα αφειδώς όχι για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών αλλά για δεξιώσεις, πλουσιοπάροχα γεύματα και τυμπανοκρουσίες…

…Κάποιοι αναίσθητοι έφθασαν το σημείο να διοχετεύσουν στον Τύπο μέχρι και το μενού του γεύματος, προφανώς, για να ενημερωθεί ο κόσμος με τι αποτελεσματικότητα και “value for money” δαπανώνται οι πολύτιμοι δημοτικοί φόροι τη στιγμή μάλιστα που συμπολίτες κυριολεκτικά πεινάνε! Κάποιοι προφανώς και βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όταν εν μέσω μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης δαπανούν αλόγιστα χρήματα όχι για να ανακουφιστούν οι δημότες αλλά για να τιμήσουν υποτίθεται την Παναγία. Ντροπή και αίσχος», επισημαίνει το γνωστό μπλογκ «aigio.org».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε