Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη: Ο δήμαρχος έκανε μήνυση στο κράτος για τις πλημμύρες!

Αλεξανδρούπολη: Ο δήμαρχος έκανε μήνυση στο κράτος για τις πλημμύρες!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2012 | 18:20
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2012 | 18:07

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατηγόρησε τους... ''αρμόδιους των Αθηνών''!

Μηνυτήρια αναφορά για την διερεύνηση ευθυνών και την αποτελεσματικότητα των οργάνων της πολιτείας στο ζήτημα της αντιμετώπισης των πλημμυρών στην περιοχή του ποταμού Έβρου, κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Επειδή η επανάληψη του φαινομένου ήταν βέβαιη, αναφέρει ο κ. Λαμπάκης, λόγω του ότι το πρόβλημα διαχείρισης των υδάτων του Έβρου και των παραποτάμων του, υφίσταται στη Βουλγαρία, η κεντρική πολιτεία σύστησε ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του (ΕΥΔΕ ΕΒΡΟΥ), η οποία δεν στελεχώθηκε και δεν λειτούργησε.

Παράλληλα αναφέρει πως οι αυτοδιοικητικοί με δική τους πρωτοβουλία επιστράτευσαν ιδιώτες και μέσα, αλλά και το στρατό, προκειμένου να γίνουν επεμβάσεις σε διάφορα αναχώματα που είχαν υποστεί βλάβες από την πλημμύρα στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2012.

Ταυτόχρονα ο κ. Λαμπάκης προειδοποιεί ότι το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ στη Βουλγαρία, με τις πρώτες βροχοπτώσεις είναι έτοιμο να υπερχειλίσει, με συνέπεια να προκληθούν καταστροφές στον Έβρο και κατηγορεί τους ''αρμόδιους των Αθηνών'' για εγκληματική αδιαφορία εις βάρος της περιοχής, διότι όπως λέει... ''μολονότι γνώριζαν για την κατάσταση και πίστευαν ότι ενδέχεται να συμβεί η καταστροφή, το αποδέχθηκαν και υφίσταται στο πρόσωπό τους ενδεχόμενος δόλος και δη σε κακουργηματική μορφή''.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο