Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αλβανοί και Κινέζοι εγκαταλείπουν το Βόλο λόγω κρίσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν από χρόνια, ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. Δε φαντάζονταν όμως, ότι θα έρθουν και στην Ελλάδα, τόσο δύσκολες μέρες…

Έτσι, ο ένας μετά τον άλλο, οι Αλβανοί που έμεναν στο Βόλο, τον εγκαταλείπουν.

Σύμφωνα με το e-volos, γύρω στο 20% φτάνει το ποσοστό των Αλβανών μεταναστών που εγκατέλειψαν τον τελευταίο χρόνο την Μαγνησία, επιστρέφοντας πίσω στην Αλβανία, ενώ αυτοί που αναμένεται να ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής είναι πολλοί περισσότεροι.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι, οι οποίοι καθοδηγούν τα παιδιά τους, τα οποία γεννήθηκαν και πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, στο να μάθουν την αλβανική γλώσσα, έτσι ώστε η επιστροφή στην χώρα τους να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Το δρόμο για την πατρίδα τους όμως, παίρνουν και οι Κινέζοι μετανάστες.

Το ένα πίσω από το άλλο κλείνουν τα κινεζικά καταστήματα στην πόλη του Βόλου ενώ όσοι ιδιοκτήτες καταφέρνουν ακόμα να διατηρηθούν, παρατηρούν τεράστια μείωση στους τζίρους τους, γεγονός που τους κάνει να σκέφτονται πολύ σοβαρά το «λουκέτο» και την επιστροφή στην Κίνα.

Όπως δηλώσαν Κινέζοι επιχειρηματίες στο e-Volos.gr, ακόμα και όταν η κρίση έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις αρχές του 2010, τα κέρδη τους ήταν αυξημένα καθώς ο κόσμος στρεφόταν στα καταστήματά τους, εξαιτίας των χαμηλών τιμών. Δυο χρόνια μετά όμως, η κρίση συμπαρασύρει και τα δικά τους μαγαζιά, αφού ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει έστω και τα ελάχιστα χρήματα για οτιδήποτε πέραν από τα είδη πρώτης ανάγκης.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσα στο 2011 τουλάχιστον 3 στους 10 Κινέζους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, εγκατέλειψαν την χώρα μας, εξαιτίας της κρίσης αλλά και επειδή όπως οι ίδιοι δηλώνουν: «Το βιοτικό επίπεδο στη χώρα μας βελτιώνεται, οι μισθοί είναι καλύτεροι και δεν υπάρχει ανεργία, όπως εδώ στην Ελλάδα. Αγαπάμε την Ελλάδα, αλλά αυτό που μας έφερε εδώ,η φτώχεια, αυτή και μας γυρίζει πίσω».

Διαβάστε ακόμα:

”Θέλω δουλειά, κάνω τα πάντα”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε