Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανατολικό Αιγαίο: Ζητούν ειδική Βίζα για τους Τούρκους επισκέπτες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τοπικοί φορείς αλλά και κάτοικοι νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς…

με την οποία ζητούν να καθιερωθεί ειδική βίζα για επισκέπτες, που έρχονται στα νησιά χωρίς διανυκτέρευση και η οποία θα χορηγείται από τους κατά τόπους σταθμούς ελέγχου διαβατηρίων, όπως συμβαίνει και με τους Τούρκους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων. 
 
Ζητούν επίσης και την αναγνώριση, χωρίς θεώρηση βίζας, των «πράσινων» διαβατηρίων των Τούρκων πολιτών (επιστήμονες, επιχειρηματίες κ.λπ), όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Όπως τονίζουν στην επιστολή τους, με αυτό τον τρόπο θα έρχονται πολύ περισσότεροι επισκέπτες και θα ενισχυθεί τόσο ο τουρισμός όσο και το εμπόριο στην περιοχή.
 
Στην επιστολή σημειώνεται ακόμα ότι, δεδομένου του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης «αν κάποιος Τούρκος πολίτης έχει σκοπό να έλθει παράνομος στη χώρα, γιατί να επέλεγε να καταστρατηγήσει τις διατάξεις Σένγκεν κατά τη διάρκεια μιας τουριστικού χαρακτήρα επίσκεψής του στα νησιά και να μην έμπαινε σε ένα φουσκωτό να φθάσει εδώ εύκολα κι ανέξοδα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνοντας τάχα Ιρακινός ή Παλαιστίνιος λαθρομετανάστης;».
Η επιστολή καταλήγει: «Ζητούμε απ την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι επιβάλλεται να αποκατασταθεί αμοιβαιότητα στις επισκέψεις Ελλήνων και Τούρκων πολιτών στο Αιγαίο, αλλιώς η Κοινωνία, το Εμπόριο και ο Τουρισμός στα νησιά μας αδικούνται. Νομίζουμε ότι ήλθε πια η ώρα για τόλμη και ρεαλισμό σε αυτό το καίριο ζήτημα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε