Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανησυχία για την ανεργία στην Κρήτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη χθες, ζήτησε τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τα ανησυχητικά ποσοστά ανεργίας στο νησί.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΗ μετέφεραν στον περιφερειάρχη την ανησυχία τους για την κατάσταση στην αγορά εργασίας όπως έχει διαμορφωθεί, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τις συνθήκες λεηλασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως οι ίδιοι είπαν.

Ο περιφερειάρχης συμφώνησε με το αίτημα του ΕΚΗ και το επόμενο διάστημα πρόκειται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν τα θέματα.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης το 2012 θα βρίσκονται σε εξέλιξη περί τα 300 έργα στην Κρήτη, που θα φέρουν απασχόληση και ουσιαστική στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Στην συνάντηση που ακολούθησε με τις παραγωγικές τάξεις του Ηρακλείου ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη να κλειστεί συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών στην Αθήνα, για να συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της αγοράς που βρίσκεται σε ύφεση, αλλά και την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, παρέδωσε στον περιφερειάρχη αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις των παραγωγικών τάξεων σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε