Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Πολεμώ την διαφθορά!

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Πολεμώ την διαφθορά!

Ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα δικαστεί για το i-phone που ”δώρισε” στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη με λεφτά του Πανεπιστημίου.

Για φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου Πανεπιστημίου κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής ο οποίος διώκεται ποινικά από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου.

“Προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστήμιου και ιδιαίτερα του ΑΠΘ, χρειάστηκε να συγκρουστώ με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης.

Η σύγκρουση με εξέθεσε σε κινδύνους συκοφαντιών και ψευδών καταγγελιών από ενόχους.

Ανέλαβα εξαρχής συνειδητά αυτούς τους κινδύνους και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και το έργο του ΑΠΘ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης”, τονίζει στην ανακοίνωση του ο καθηγητής Γ. Παντής .

Ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παντής, παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σε δίκη παραπέμπεται και ο πρώην διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος», Γιώργος Δημητριάδης, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Το κατάστημα «Λογότυπος», λειτουργεί με διαχείριση της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ και απ’ αυτό φέρεται να αγοράστηκε το κινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε επίσης:

Στο “σκαμνί” ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το δώρο στη Δραγούμη με λεφτά… του Πανεπιστημίου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε