Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απαγορευμένα σκευάσματα στην λαϊκή αγορά της Σπάρτης

Απαγορευμένα σκευάσματα στην λαϊκή αγορά της Σπάρτης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2010 | 16:42
Πρώτη δημοσίευση: 28.12.2010 | 16:42

Έπειτα από ελέγχους που έγιναν για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών σε οπωροκηπευτικά τα οποία διακινούνται σε λαϊκές αγορές, μανάβικα και σούπερ μάρκετ της Λακωνίας...

εντοπίστηκαν υπολείμματα μη επιτρεπόμενων σκευασμάτων. Συγκεκριμένα, γεωπόνοι ποιοτικοί ελεγκτές της διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας, πήραν δείγματα από σημεία πώλησης οπωροκηπευτικών, τα οποία και στάλθηκαν για εξέταση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στο Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.

Δεκατέσσερα δείγματα είχαν ληφθεί από τη λαϊκή αγορά της Σπάρτης, ένα από σούπερ μάρκετ και ένα από μανάβικο και αφορούσαν τομάτες, μαρούλια και σπανάκι.

Το πρόβλημα προέκυψε με ένα δείγμα σπανάκι και δύο δείγματα μαρουλιών συμβατικής καλλιέργειας που είχε ληφθεί από τη λαϊκή αγορά, στα οποία βρέθηκε να έχει γίνει χρήση μη επιτρεπόμενων σκευασμάτων για τις καλλιέργειες αυτές.

Οι παραγωγοί με τα προβληματικά δείγματα, έχουν ήδη κληθεί να υποβάλλουν τις απόψεις τους, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιβολή των προβλεπομένων κατά περίπτωση προστίμων. Στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την επιβολή ποινικών κυρώσεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο