Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απατεώνας εκμεταλλευόταν την ανάγκη των θυμάτων του για δουλειά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος δύο ατόμων. Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, συνελήφθη, ως δράστης ένας 59χρονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση, ο 59χρονος μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, προσποιούμενος ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία, απέσπασε από δύο άτομα, 37χρονη και 42χρονο, τμηματικά κατά τον τρέχοντα μήνα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, για να κάνει τα… απαραίτητα για τη νόμιμη μετανάστευσή τους και την πρόσληψή τους για εργασία στο κατάστημά του. 

Ο δράστης πιάστηκε στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, τα οποία απαίτησε εκ νέου από τους προαναφερόμενους παθόντες, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα. 

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούν έξι αποφάσεις δικαστηρίων , με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε