Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Απελπιστική η κατάσταση στα κρατητήρια Καλαμπάκας” λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΦΩΤΟ από το trikalaola.gr
ΦΩΤΟ από το trikalaola.gr

H τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων συμμετείχε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τρικάλων. Ο πρόεδρος Αχιλλέας Γρηγορίου, μιλώντας στο trikalaola.gr, έκανε τις σοβαρότατες καταγγελίες

Όπως είπε “τα προβλήματά μας, εδώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, συνεχίζουν και γίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Αν ξεκινήσουμε από τα Περιφερειακά Τμήματα και το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας, θα δούμε ότι τα προβλήματα έχουν συσσωρευθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στα κρατητήρια η κατάσταση είναι, πλέον, απελπιστική. Υπάρχουν δύο στο εκεί Αστυνομικό Μέγαρο και επαρκούν μόλις για 18 άτομα. Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν 33 άτομα, πολλά, εκ των οποίων, παραμένουν πάνω από 6-7 μήνες! Μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους τους κρατούμενους, για το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και για τους πολίτες της Καλαμπάκας. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί εάν κάποιος κρατούμενος έχει μολυσματική ασθένεια. Είμαστε, δε, πολύ κοντά στο να έλθει κι αυτή!

Την ίδια ώρα, η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων είναι ελλιπής. Σε καθημερινή βάση λείπουν, τουλάχιστον, 50 άτομα από την Α.Δ.Τ. σε υπηρεσίες εκτός αυτής!
18 άτομα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη ενώ γύρω στους 30 συναδέλφους πάνε καθημερινά στα αγροτικά μπλόκα της γειτονικής Λάρισας, με αποτέλεσμα να δουλεύουν ακόμα και διπλάσιο χρόνο!! Επιπλέον, καταπονείται το προσωπικό και, σε βάθος χρόνου, η ίδια η ασφάλεια του πολίτη στο Ν. Τρικάλων. Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κατάστασης…”.

Διαβάστε ακόμα:

Μία σύλληψη και προσαγωγές για τα επεισόδια στο Ηράκλειο – ΒΙΝΤΕΟ

Δε θα αφήσουν βραχονησίδα… χωρίς τη γαλανόλευκη!

Αναγνωρίστηκε το πτώμα που βρέθηκε στο Ηράκλειο

Άνεργος δανειολήπτης γλίτωσε το σπίτι του στο Ειρηνοδικείο Χανίων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε