Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Απεργία: Δύο συγκεντρώσεις και δύο συλλαλητήρια στο Ηράκλειο [pics]

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Με δυο συγκεντρώσεις και δυο συλλαλητήρια, το ένα από τα οποία είχε παγκρήτιο χαρακτήρα, εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους σήμερα στο Ηράκλειο, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας και των μνημονίων.

Το παγκρήτιο συλλαλητήριο έγινε από τα Εργατικά Κέντρα και την ΑΔΕΔΥ, ενώ ξεχωριστή διαμαρτυρία και συλλαλητήριο πραγματοποίησε επίσης το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις 11 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, με βασικά συνθήματα “αντιστεκόμαστε” και “όχι στη φτωχοποίηση της κοινωνίας», ξεκίνησε η συγκέντρωση, με τη συμμετοχή εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου «ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχιας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων”.

ΦΩΤΟ από το CretaLive

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, όπου με πανό και συνθήματα ζήτησαν την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις κά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, νοσηλευτικό προσωπικό, η ΠΝΟ, εκπαιδευτικοί , έμποροι βιοτέχνες κά, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου είχε καλέσει όλους τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα μαγαζιά τους κατά τη διάρκεια της πορείας και να συμμετέχουν όλοι μαζί στην κινητοποίηση, «στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση» όπως ανέφεραν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CretaLive

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε