Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Απεργία ΠΝΟ: Μοίρασαν… ντομάτες οι εξαγριωμένοι αγρότες των Χανίων [vid]

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Νωρίτερα, οι παραγωγοί ευπαθών αγροτικών προϊόντων στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ και τη μη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας προς τον Πειραιά που θα μεταφέρει τα προϊόντα τους.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν κυρίως παραγωγοί από τις περιοχές Κουντούρας, του Ελαφονησίου και Φαλασάρνων, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. 

Οι συγκεντρωμένοι παραγωγοί με δηλώσεις τους εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι δεν αλλάζει το “φορολογικό” των ναυτικών, ενώ ζητούν την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας. 

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Σούδας παραμένουν φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με αγροτικά προϊόντα .

Σύμφωνα με το FlashNews, οι αγρότες των Χανίων, στη συνέχεια πήγαν στην δημοτική αγορά για να μοιράσουν δωρεάν ντομάτες στους συμπολίτες τους καθώς όπως λένε και οι ίδιοι από το να τις πετάξουν καλύτερα να τις μοιράσουν. Οι ίδιοι απευθύνουν κάλεσμα σε όλους αυτή την ώρα να μεταβούν στην αγορά καθώς θα μοιραστούν περίπου 4 με 5 τόνοι ντομάτες.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία των αγροτών θα μεταβεί στον εισαγγελέα προκειμένου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί λύση

Κοινή ανακοίνωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης

Μετά και τη σαφή διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών δεν αλλάζει, η συνέχιση ή μη της απεργίας των ναυτικών εναπόκειται στην ωριμότητα και το αίσθημα υπευθυνότητας των εργαζομένων στην ακτοπλοΐας, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

“Αποτελεί ιστορικό δίδαγμα ότι οι απεργιακοί αγώνες έχουν πάντοτε την ανάγκη της λαϊκής υποστήριξης, αλλιώς οδηγούν στον κοινωνικό αυτοματισμό που έχει αρνητικές συνέπειες στο σύνολο του λαϊκού κινήματος. Μετά τη σαφή διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών δεν αλλάζει, η συνέχιση ή μη της απεργίας των ναυτικών εναπόκειται στην ωριμότητα και το αίσθημα υπευθυνότητας των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα.

Στους ίδιους και την ηγεσία τους ανήκει όμως και η ευθύνη να καταδικάσουν μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή και τους συναδέλφους τους στο μόχθο της επιβίωσης σε οικονομική καταστροφή. Όπως σε πολλές περιπτώσεις, ο διάλογος μπορεί να λύσει προβλήματα. Όσοι τον αρνούνται παραβιάζουν στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες. Καλούμε σε συνεννόηση και κατανόηση. Οι παραταξιακές λογικές είναι καταδικασμένες και επιζήμιες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, FlashNews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε