Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Απίστευτο! Ο Σαξώνης πληρώνεται ακόμα από το Δήμο Θεσσαλονίκης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί να καταδικάστηκε για το “άδεισμα” των ταμείων του Δήμου, ωστόσο θα συνεχίσει να παίρνει, λίγα μεν, χρήματα δε, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Όπως διαβάζουμε στο thesstoday, ο Παναγιώτης Σαξώνης παίρνει 317 ευρώ κάθε μήνα,
ενώ τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να τα παίρνει κάποια οικογένεια του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχει πραγματική ανάγκη.

“Ξέρετε πόσες περιπτώσεις ανέργων φτάνουν στο γραφείο μου και ζητούν τη βοήθεια του Δήμου ακόμη και για ένα μπουκάλι γάλα;” διερωτήθηκε μιλώντας στο thesstoday ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.

Με δεμένα χέρια ο Δήμος. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία.

Ζητώντας του να εξηγήσει γιατί ο ισοβίτης για τη μαύρη τρύπα των 18 εκατομμυρίων ευρώ στο Δ.Θεσσαλονίκης, πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας, πληρώνεται ακόμη το 25% του μισθού του, δήλωσε πως “δεν έχει συνέλθει από τον Μάιο του 2009 το δευτεροβάθμια υπηρεσιακό όργανο, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ο Σαξώνης να παίρνει το 25% του μισθού του δημοτικού υπαλλήλου ή αν θα του κοπεί. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για να αποφεύγονται τέτοιες περιπτώσεις. Να αλλάξει σε πιο δίκαιη κατεύθυνση. Τέτοιες περιπτώσεις να εκδικάζονται άμεσα. Ο Δήμος έχει δεμένα χέρια”.

Ο Σαξώνης θα πληρώνεται μέχρι τη δίκη από το Συμβούλιο της Επικρατείας!

Γαργαλιστική λεπτομέρεια…. “Κι αν ακόμη συνεδριάσει το δευτεροβάθμιο υπηρεσιακό όργανο μπορεί να ανατραπεί η όποια απόφασή του, αφού εκκρεμεί η απόφαση του πενταμελούς εφετείου, στο οποίο έχει προσφύγει ο Π.Σαξώνης, αλλά κι αν ακόμη κι εκεί καταδικαστεί μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας”. Οπότε ο δρόμος μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση είναι μακρύς…

Από το 2009 η απόφαση για απόλυση

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δήμου έχει ήδη αποφασίσει την απόλυση του, “ωστόσο επειδή εκκρεμεί η εκδίκαση της ένστασης που είχε υποβάλλει ο εν λόγω υπάλληλος, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να του καταβάλλει το 25% του μισθού του έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του”.

Η περίπτωση του πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου είναι διαφορετική. Όσο διάστημα μεσολάβησε μέχρι την καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ήταν εν ενεργεία υπάλληλος του δήμου.
Επειδή δεν συγκαλούνταν τα πειθαρχικά συμβούλια είχε δοθεί από την υπηρεσία… μια ενδιάμεση λύση.
Είχε αναγκαστεί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Όταν επιβλήθηκε η ποινή από τη δικαιοσύνη τέθηκε σε αναγκαστική αργία, απ’ όπου όμως θα συνεχίσει να λαμβάνει το μισό του μισθού του.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία του δήμου με νομικούς για τα 18εκ.€ της υπεξαίρεσης!

”Αν βρεθεί ένα στοιχείο σε βάρος μου να εκτελεστώ!” – ΒΙΝΤΕΟ

Παπαγεωργόπουλος μέσα από τη φυλακή: Έδωσαν ελαφρυντικά στον Κοσκωτά αλλά όχι σε μένα

«Καλώς τη φίρμα»: Πως υποδέχτηκαν τον Παπαγεωργόπουλο οι συγκρατούμενοί του

Η πρώτη νύχτα Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή

Τι ενόχλησε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο το βράδυ στο κελί του

Στις φυλακές η σύζυγος του Β. Παπαγεωργόπουλου – Του πήγε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης

Ποιός είναι ο δικαστής που έριξε ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο – Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε