Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απίστευτο! Οι λαθρέμποροι άνοιξαν δρόμο (!) με σκαπτικό μηχάνημα για να κάνουν ευκολότερα τη “δουλειά” τους στην Κρήτη! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την δράση των λαθρεμπόρων, από τα νότια παράλια της Κρήτης , έρχονται στο φως της δημοσιότητας!

Αφορμή για τις αποκαλύψεις ήταν η έρευνα του Flashnews για το “τσιγαράδικο” φορτηγό πλοίο “Santa” σημαίας Μολδαβίας που είχε προσαράξει στις 13 Δεκεμβρίου στην περιοχή “Καλόγερος Σκαλωτής” και διαπιστώθηκε η ύπαρξη 445.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων μέσα σε αυτό.
Η προσέγγιση του πλοίου δεν ήταν τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο που όπως φαίνεται αποτελούσε “αραξοβόλι” για λαθρεμπόριο.

Μάλιστα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο του FlashNews, είχε γίνει απίστευτη προεργασία, έτσι ώστε  το πλοίο, να ξεφορτώσει το όποιο παράνομο εμπόρευμα, με ευκολία.

Άνοιξαν… δρόμο για να μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία τα λαθραία!

Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό!
Οι λαθρέμποροι κατάφεραν να φέρουν ολόκληρο σκαπτικό μηχάνημα και να ανοίξουν κανονικότατο δρόμο, χωρίς κανείς να τους σταματήσει!

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Κι αυτό γιατί, η μορφολογία του εδάφους στον κολπίσκο, μπορεί μεν δημιουργεί μία μικρή προβλήτα μέσα στο νερό που ευνοεί την προσέγγιση του πλοίου σχεδόν μέχρι την ακτή,
ωστόσο ο αγροτικός δρόμος σταματούσε περίπου 250 μέτρα πριν τον κολπίσκο, όπως φαίνεται και στην παρακάτω παλαιότερη φωτογραφία του Google Earth (ένθετη η φωτο του πλοίου στο σημείο που προσάραξε και ο “δρόμος” των λαθρεμπόρων).

Οι λαθρέμποροι λοιπόν, με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη του υπολοίπου δρόμου, για να μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο μέχρι το σημείο φόρτωσης.
Ενώ είχαν ρίξει και μερικά βράχια στο νερό για να προεκτείνουν την φυσική προβλήτα!

Άξιο απορίας βέβαια είναι πώς ανοίχτηκε δρόμος, ο οποίος πέρασε από περιουσίες κατοίκων και κανείς δεν τους σταμάτησε. Επίσης, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, στο σημείο υπάρχουν ζώα, τα οποία φροντίζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες τους. Ούτε εκείνοι είδαν το παραμικρό;
Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, για να φτιαχτεί ο δρόμος χρειάστηκαν τουλάχιστον 2 με 3 ημέρες σκαψίματος με το βαρύ μηχάνημα…

Διαβάστε ακόμα:

Θρίλερ με πλοίο που προσάραξε νότια του Ρεθύμνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε