Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Aπίστευτο! Το Highspeed τράκαρε το “Νήσος Χίος”

Aπίστευτο! Το Highspeed τράκαρε το “Νήσος Χίος”

Οι επιβάτες του “Νήσος Χίος” λαχτάρησαν το πρωί με την προσάραξη στο λιμάνι της Τήνου, και το απόγευμα με τη σύγκρουση μέσα στο λιμάνι της Σύρου με το Highspeed 5 που πήγε να τους παραλάβει!

Το “Νήσος Χίος” που το πρωί ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Σύρου μετά από πρόσκρουση στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου… δέχτηκε νέο “χτύπημα”, αυτή τη φορά από το Highspeed 5 που πήγε να παραλάβει τους επιβάτες και να τους μεταφέρει στον προορισμό τους!

Συγκεκριμένα,  το ταχύπλοο «Highspeed- 5» που έφθασε στο λιμάνι της Σύρου από τη Μύκονο, προκειμένου να παραλάβει 475 επιβάτες του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Χίος» για να τους μεταφέρει στην Τήνο, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και προσέκρουσε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Το «Highspeed- 5» βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο λιμάνι, προκειμένου να επιθεωρηθεί και να του δοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι, λόγω των ισχυρών ανέμων, το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» προερχόμενο από τη Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά, με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το λιμάνι της Τήνου, προσέκρουσε με την πρύμνη στον προβλήτα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά και σύμφωνα με τον καπετάνιο «μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων». Πάντως, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο καπετάνιος, λόγω του γεγονότος ότι στο λιμάνι έφθαναν άλλα δύο πλοία, οδήγησε το «Νήσος Χίος» στη Σύρο, όπου μετά από λίγη ώρα έδεσε με ασφάλεια προκειμένου να ελεγχθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Κάποιοι από τους επιβάτες του πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το «Highspeed- 4» που θα φθάσει στη Σύρο από τη Νάξο στις 7 το απόγευμα.

Το «Νήσος Χίος» που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 5:30 το απόγευμα από τον Πειραιά, θα αντικατασταθεί από το πλοίο «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 10 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Ρήγμα στο “Νήσος Χίος” – Ρυμουλκήθηκε στη Σύρο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε