Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Απλήρωτες 6 μήνες οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρίπολης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεδουλευμένα έξι μηνών οφείλονται στις 38 εργαζόμενες ιδιωτικής εταιρίας, που έχει αναλάβει την καθαριότητα και τη σίτιση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς.

Το νοσοκομείο δεν έχει πληρώσει την εταιρία, γι’ αυτό προέκυψε το πρόβλημα.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είπε ότι “το κράτος είναι ο μεγάλος οφειλέτης, αφού οφείλει υποχρεώσεις και του 2011”, σημειώνοντας ότι εντός των προσεχών ημερών, δρομολογείται η εξόφληση των εργαζομένων με ένταλμα ύψους 64.000 ευρώ που θα πάει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να εγκριθεί και τα χρήματα να πάνε απευθείας στους εργαζόμενους κι όχι στην εταιρία.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ανέφερε πως έχει ανακύψει πρόβλημα στο νοσοκομείο με τις αποκλειστικές νοσοκόμες, αφού αλλοδαπές “βαπτίζονται” οικείο προσωπικό και συνοδεύουν ασθενείς, με αποτέλεσμα ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων να μην έχει αντικείμενο εργασίας.
Χαρακτήρισε “παρωδία” τον έλεγχο που διενεργήθηκε πρόσφατα από κλιμάκιο των Αθηνών, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και του ΙΚΑ στο νοσοκομείο, καθώς αντί να ελέγξει της αλλοδαπές και παράνομα εργαζόμενες έκανε έλεγχο στις νόμιμα εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες.

Διαβάστε ακόμα:

Σύγχρονοι σκλάβοι στην Αργολίδα! Τους “φυλάκισαν”σε στάβλο και τους έβαζαν να δουλεύουν ασταμάτητα! – 4 συλλήψεις δουλεμπόρων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε